EART es reactiva amb activitats obertes a la seu i trobades d'art comunitari

La històrica entitat d'art i educació supera un any difícil i combina la preparació dels casals d'estiu amb més propostes

Cultura

Una de les activitats amb infants al casal d'estiu de l'any passat
Una de les activitats amb infants al casal d'estiu de l'any passat | Cedida

En plena promoció dels casals d'estiu, una de les activitats "estrella" d'EART que van permetre reactivar l'entitat després dels mesos de confinament, Experimentem amb l’Art intensificarà l’activitat educativa i artística les properes setmanes, després d’un any complicat on la crisi sanitària ha agreujat la situació dels espais i projectes culturals com el de Torrijos, una entitat amb més de 25 anys de trajectòria. Enguany, la previsió dels casals que ofereix EART a infants de P3 fins a sisè de primària perquè visquin "l'experiència de creació a partir del joc" ha estat molt més fàcil, segons expliquen els seus responsables, ja que s'han pogut planificar en base a les restriccions actuals. "L'any passat va ser molt complicat perquè hi havia molta més incertesa i fins el darrer moment no sabíem si els podríem fer", explica Antònia del Río, membre d'EART.

"Ens volíem recuperar d'aquests mesos i compartir que seguim actius"

En aquesta línia de recuperació de l'activitat més participativa i oberta al barri, Experimentem proposa per al 29 de maig una jornada de portes obertes on hi hauran activitats d'art per mostrar alguns dels projectes de l'entitat. "Ens volíem recuperar una mica d'aquests mesos tan durs i compartir que seguim actius", afegeix. D'aquesta jornada, destaca l'activitat intergeneracional que s'ha programat per mostrar el projecte que EART desenvolupa des de fa dos cursos amb l'AcidH. "Aplicarem metodologies que hem fet amb aquests joves, per exemple hem treballat molt la investigació sonora", explica Antònia del Rio, "i hem convidat les famílies i als propis protagonistes perquè creiem interessant que ho expliquin ells mateixos".

Un altre focus de les properes setmanes és el Festival de les Arts Comunitàries que tindrà lloc de l'11 al 15 de maig a la Fabra i Coats, amb l'impuls i participació d'EART. En aquesta línia, deu entitats de la xarxa Artibarri s'han ajuntat per oferir una formació entorn les pràctiques artístiques comunitàries.

L'entitat obre portes per mostrar els artistes i projectes de l'espai

El dissabte 29 de maig, Experimentem amb l'Art obrirà les portes del seu espai de Torrijos (aforament limitat, això sí); una oportunitat per  visitar els tallers estudis dels artistes i col·lectius residents, i conèixer les diferents accions artístiques, exposicions i projectes que porta a terme l'entitat.