El 5è BCN Film Fest supera els 11.000 espectadors, un 37% més que el 2020

'Pequeño país', 'The Good Traitor' i 'Sombra', les grans guanyadores d'un festival que ja té data per a l'edició de 2022: del 21 al 29 d'abril

Cultura

Gala de clausura als Verdi amb la presència de Cristina Brondo
Gala de clausura als Verdi amb la presència de Cristina Brondo | Cedida

El BCN Film Fest ha tancat la cinquena edició amb més d’11.000 espectadors presencials, fet que suposa un increment del 37% respecte l’any anterior. Un total de 97 de 121 sessions de públic han tingut aforament complet, un aforament que, com l’any passat, s’ha mantingut al 50%. La direcció del festival ha destacat “els bons resultats” i ja ha anunciat les dates per al proper, que tindrà lloc del 21 al 29 d’abril de 2022.

Amb 60 pel·lícules (4 premières mundials, 1 internacional, 3 europees, 17 espanyoles i 7 catalanes) , 4 seus (els cinemes Verdi, Institut Français, CASA SEAT i CaixaForum), 25 presentacions i col·loquis amb estrelles internacionals, el festival també s’ha estès per la ciutat amb la secció d’Imprescindibles a cinc centres cívics durant el mesos d’abril i maig. El festival també ha acollit la quarta jornada de Guionistes i Indústria amb dues taules rodones: 'Guionistes i productors, un tándem creatiu' amb Valérie Delpierre, Jaime Rosales, Celia Rico, Sandra Tapia i Bárbara Díez i 'Escrivint amb la llum', amb Isabel Coixet, David Ilundain, Xavi Giménez i Isaac Vila. El cartell cultural s'ha completat amb la presentació del llibre d'Albert Sánchez Piñol Les estructures elementals de la narrativa. Pel que fa a les pel·lícules guardonades, Pequeño país, el darrer treball del director francès Eric Barbier, ha obtingut el premi a la millor pel·lícula. The Good Traitor i Sombra han estat guardonades amb els premis a millor actor (Ulrich Thomsen) i premi de la crítica respectivament.