El pla casetes Encarnació depèn del sostre a edificar

Les plataformes veïnals no veuen clara l'última proposta municipal i en paral·lel s'endarrereix el nou jardí provisional

Societat

Les casetes d'Encarnació, a la cantonada amb Manrique Lara
Les casetes d'Encarnació, a la cantonada amb Manrique Lara | À.G.P.

Les plataformes veïnals que fiscalitzen els passos de la modificació del Pla General en l'àmbit de les casetes d'Encarnació han aconseguit frenar un mes l'aprovació provisional del canvi fins que una reunió aclareixi el sostre màxim edificable, és a dir, la quantitat de metres quadrats i volum del pla d'habitatge públic de tres plantes i 15-17 pisos. En un principi, ja sense l'escola bressol, que es va descartar aquesta tardor, el sostre es fixava en 1.200 metres quadrats i ara l'última versió municipal apuja la xifra a 1.650 metres quadrats. Portaveus de Salvem L'Alzina com Toni Ramon apunten que un o altre sostre és clau perquè la construcció ocupi tota la façana disponible o deixi espai per al jardí de l'alzina perquè aquest arribi a la cantonada d'Encarnació amb Manrique de Lara. "L'Ajuntament vol aprovar ja i nosaltres els demanem que s'ajustin més si volen el nostre suport", apunta Ramon. 

Salvem L'Alzina, que s'ha reunit amb ERC i així també la modificació es va eliminar de l'ordre del dia del ple de divendres passat a Barcelona, s'obre també a la possibilitat d'aprofitar els 400 metres quadrats previstos per a equipaments perquè es fonguin amb l'espai edificable i es guanyin espais comunitaris interns. La negociació, en tot cas, avança en paral·lel a l'estrena endarrerida del jardí provisional, prevista per aquest passat abril, i els veïns també seguiran negociant en el procés participatiu previst per al 2022.