El cantautor gracienc Eloi Sayrach presenta 'Nen Intrèpid', primer senzill del disc 'Niu'

El músic ha comptat amb el suport de Jjota Produccions (Jana Vallvé i Oriol Novella) i amb artistes com Clara Gorrias o Àlex Almirall

Cultura

Imatge promocional del jove compositor Eloi Sayrach
Imatge promocional del jove compositor Eloi Sayrach | Martí Rosell

Eloi Sayrach és el projecte artístic d’Eloi Vallvé, un jove compositor i lletrista gracienc que als seus 22 anys ha fet la banda sonora del llargmetratge El que fa segur el camí, està fent de productor musical a diversos projectes i està a punt de treure el seu primer EP com a cantautor, anomenat Niu

El videoclip destaca per la combinació d'imatges d'arxiu de la seva infància amb actuals

El passat 29 d'abril va sortir a totes les plataformes el primer llançament de l'àlbum, Nen Intrèpid. Així com cada un dels temes de Niu està dedicat a una persona essencial de l'entorn d'Eloi Sayrach, Nen Intrèpid és una conversa amb la seva pròpia persona. És un missatge per aquell infant que "somiava en viure al país de Peter Pan", al qual li confessa que, encara que no se n' adoni, la vida l'anirà fent gran. 

Lletra i música han estat escrites per Eloi Sayrach, i l’ha produït conjuntament amb el cantautor Ernest Bombí. Entre els dos, interpreten tots els instruments que apareixen al tema (exceptuant les trompetes de Joan Alós). També han participat en la cançó David Gonzàlez, fent-ne la mescla, i Ferran Conangla, fent el màstering de l’EP. 

El poètic videoclip que acompanya el tema destaca per la combinació entre imatges d’arxiu de la infància de l’artista amb imatges actuals de l’Eloi Sayrach, que dialoguen en un món fantàstic fet amb animació. Darrere les imatges hi ha la productora d’audiovisuals Jjota Productora (Jana Vallvé i Oriol Novella), que s’encarreguen de portar la part visual del projecte. Ja havien col·laborat anteriorment amb el cantautor fent el videoclip del senzill Incansables. 

Al llarg del disc es poden intuir algunes influències d’artistes que han marcat al músic català: els mars d’instruments a l’estil Bon Iver, les guitarres suaus com les de Lizzy McAlpine, o les veus càlides i relaxants com les de Sufjan Stevens en són bons exemples. També han aportat el seu art a Niu músics destacables com Clara Gorrias, Àlex Amirall (4L3X 4LM1R4LL), David González, Adrià Serrano, Jana Vallvé, Joan Alós i Maria Alós.Així arrenca aquest nou viatge del cantautor, amb la següent parada a mitjans de maig quan sortirà a la llum el segon single de l'EP, Migradora Hivernal. Aquest tema està mesclat amb tecnologia binaural i parla d'una amiga que va iniciar l'Erasmus a un país nòrdic i se sentia lluny de casa i no acabava de trobar el seu lloc. La producció, en l'àmbit musical i sonor, representa l'evolució que experimentarà l'amiga: passant del fred de sentir-se sola i lluny de casa a la calidesa de la companyia, de trobar el teu lloc i d'haver après a volar com els ocells. 

Al llarg dels pròxims mesos es donaran a conèixer totes les sonoritats que proposa Eloi Sayrach amb Niu.