L'oposició insta Badia a fer autocrítica però el regidor descarta la paràlisi en els projectes

La unitat d'acció externa al govern es matisa amb ERC al marge del bloc Junts, BCNxCanvi i C's per Travessera de Dalt i Vallcarca

Política

Eloi Badia, intervenint a la sessió plenària de dimarts
Eloi Badia, intervenint a la sessió plenària de dimarts | Cedida

L'oposició va olorar sang fa setmanes amb la unitat d'acció de 19 entitats veïnals contra el regidor de Gràcia, Eloi Badia i, malgrat les explicacions ja donades per ell en una entrevista a aquest setmanari, dimarts els partits externs al govern no van desaprofitar el primer ple per fer passar a la història, ni que sigui momentàniament, la bassa d'oli que s'ha conegut com el 'fair play' de Gràcia a nivell polític. Junts, BCNxCanvi i Ciutadans, i ERC amb menys duresa, van demanar autocrítica perquè el Districte no se'n ressenteixi. 

Esquerra, com a soci preferent de l'executiu de BComú-PSC, va atacar pels ajuts pendents al Rebost Solidari, la gespa del Nou Sardenya i el previsible enderroc de Balet & Blay (vegeu pàgina 14); Junts va posar sobre la taula les queixes dels paradistes de l'Abaceria per ser més escoltats o la renovada plataforma contra l'obertura de Frigola; Ciutadans va retreure que dos grups de veïns de Vallcarca s'hagin d'enfrontar amb els treballadors que inicien projectes no consensuats, BCNxCanvi va retreure que en el tema de casetes d'Encarnació s'arrenqui també sense consens social encara. Tant Junts com BCNxCanvi li van demanar "reflexió". 

Badia no es va arronsar, i en algun cas com Rebost si que va reiterar l'autocrítica ja expressada fa dies en l'entrevista, però va remarcar la quantitat d'hores que ha esmerçat en tots aquests temes i que les decisions provenen de majories i acords de ple. "Paralitzem tot perquè no volem que cap veí es queixi?", va interpel·lar els grups. Particularment contundent es va mostrar en el cas de la gespa del club escapulat: "ja m'agradaria que tots els clubs de Gràcia tinguessin els milions d'euros que hi destinarem en un mandat a l'Europa". 

El bloc de l'oposició, però, no va anar més enllà amb ERC tancant files amb BComú i PSC per l'Institut Vallcarca ("A quina ànima fosca li molesta un centre educatiu?", va dir la republicana Núria Pi en una de les intervencions més contundents del ple) i també el mateix joc de majories es va donar en la proposició de Ciutadans perquè es desplegui un nou pla de dinamització comercial a Travessera de Dalt, un cop modificat el restrictiu pla d'usos a l'avinguda; el bloc BComú-PSC-ERC es va contraposar a Junts-BCNxCanvi-C's. 

L'últim dels tècnics veterans es promociona

Dotze anys ha estat Rufino García a la secretaria del Districte i en aquest ple es va estrenar Dolors Banús. No és un adéu sinó un canvi: serà el nou director de Serveis Generals. En aquest mandat ja hi ha hagut relleu de gerència i de Serveis Personals.