Fundació Marcet i Europa opten a la gestió del camp de futbol de l'Àliga

L'AEE Institut Montserrat mostra interès per entrar al concurs per fer-se càrrec de l'equipament municipal

Esports

El camp municipal de futbol de l'Àliga, a la plaça Alfonso Comín
El camp municipal de futbol de l'Àliga, a la plaça Alfonso Comín | À.G.P.

La Fundació Marcet, que s'ha fet càrrec del camp municipal de l'Àliga els darrers quatre anys, i el Club Esportiu Europa, que en va perdre la gestió el 2017, opten a aconseguir  l'explotació de les instal·lacions situades a la plaça Alfonso Comín. Un cop publicat el concurs públic per la concessió d'aquest equipament, les empreses o entitats interessades tenen fins dimarts 11 per presentar-hi els seus projectes. 

L'Europa vol recuperar la gestió del camp de l'Àliga per descarregar la pressió pel volum d'ocupació al Nou Sardenya, l'estadi municipal que gestiona. "L'interès és poder disposar de més hores per als equips base", explica el president d'aquesta entitat, Víctor Martínez. La intenció de l'Europa amb aquesta aposta també és ampliar el nombre d'equips a la secció de formació, com ara crear un filial del primer equip femení. 

A falta d'una confirmació de l'entitat mateixa, la Fundació  Marcet aspira a renovar la concessió d'aquestes instal·lacions. Un dels arguments principals és la inversió per la substitució dels focus amb tecnologia LED, que s'ha realitzat en el seu període de gestió. 

En aquest concurs d'adjudicació, l'Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat, que a l'abril va renovar la gestió de les pistes poliesportives de la Creueta del Coll i va començar a gestionar el pavelló Josep Comellas, també hi mostra interès. Segons han informat a aquest setmanari, l'entitat analitza els plecs de prescripcions tècniques i clàusules administratives per valorar si opta a la concessió. Aquestes dues darreres adjudicacions van provocar les crítiques d'ERC al consell d'Esports de març, encapçalades per la consellera republicana Núria Pi, que també és membre de la directiva de l'Europa. Un procés que van defensar la consellera d'Esports, Mercè Saltor, i el president mateix de l'AEE Institut Montserrat, Ignasi Velasco. 

La reparació parcial de la gespa del Nou Sardenya es fa esperar. Aquest anunci de licitació coincideix amb la polèmica per l'estat del terreny de joc del Nou Sardenya. Segons les darreres previsions de l'Institut Barcelona Esports (IBE), "a curt termini" s'han de dur a terme "unes actuacions mínimes" abans de la substitució de la gespa, prevista entre l'estiu i la tardor del 2022. L'obra parcial se centrarà en les zones més danyades del terreny de joc, com ara les àrees, amb uns pedaços en forma de T. "Hem de veure com queda el camp amb l'arranjament de la gespa. De moment, ja triguen a fer-ho", lamenta el president de l'Europa. 

Rebuig europeista a jugar a Alfonso Comín

"No ho veiem factible", respon el president de l'Europa a la proposta de jugar al Camp de l'Àliga, amb el projecte executiu de renovació de la gespa aprovat, com a alternativa al Nou Sardenya. L'entitat rebutja la proposta pel menor nombre de seients, la pèrdua de taquillatge i l'adequació dels vestidors.