Pep Rovira: "La Segona RFEF serà tan forta com la Tercera que vaig jugar jo amb l’Europa"

L'exporter i tècnic de l’ascens a 2a B (1994-95) preveu una categoria molt competitiva i demana a la gent de Gràcia que es faci sòcia

per Albert Benet

Esports

L'entrenador Pep Rovira, tècnic de l'ascens a Segona B la temporada 1994-95
L'entrenador Pep Rovira, tècnic de l'ascens a Segona B la temporada 1994-95 | G.R.

Exporter llegendari del club durant deu temporades a la dècada dels 70, Pep Rovira (Torredembarra, 1943) va ser l'entrenador de l’Europa que va assolir l’ascens a Segona Divisió B la temporada 1994-95. En aquesta entrevista analitza el passi de l'equip actual a Segona RFEF. 

Com va viure la victòria contra el Cerdanyola?
Amb emoció i recordant l’ascens de fa 27 anys. Em vaig posar una mica nerviós amb el 3-2. Però vaig veure un equip molt ben treballat i ben posicionat. 

La fita actual és comparable a l’ascens del 1994? 
Hi ha molts aspectes diferents. Nosaltres ni  jugàvem ni entrenàvem  al nostre camp. Ningú no confiava  gaire en l’ascens i per això té molt de mèrit el que va fer aquell equip. El d’ara  és un ascens espectacular pel context de  la pandèmia i destaco l’impuls dels darrers partits.

Cal reforçar la plantilla per afrontar la Segona RFEF amb garanties?
És interessant fer algun retoc que vingui a sumar. Els tècnics ho faran bé. Nosaltres no vam poder fer-ho sinó que vam perdre peces importants. 

Quin paper pensa que farà l’equip?
Aquesta Segona RFEF pot ser tant forta com aquella Tercera Divisió que jo vaig jugar amb l’Europa. Vam jugar contra equips com l’Alcoià, Menorca, Sporting Maonès, Barbastre, Binèfar, Andorra de Terol, Llevant, Montsó, etc. Serà una categoria difícil. 

Creu que la gespa malmesa del Nou Sardenya serà un handicap per a aquest equip?
Cal una gespa nova! L’actual perjudica l’equip que vol fer un bon futbol, com és l’Europa de David Vilajoana. L’Ajuntament de Barcelona ha de posar-hi mà.

Vol adreçar un missatge als europeistes?
Els felicito tots i els demano que s’aboquin amb l’equip. Però el Club Esportiu Europa necessita més socis.

El títol no pot esperar més

Després de perdre a Granollers (3-1), l’Europa rep diumenge 9 el Girona B (18h) amb l’anhel de certificar el títol. Només li cal un punt o esperar que el Terrassa no guanyi. Vilajoana recupera Àlex Cano. A banda, la FCF ha sancionat amb 250 euros el club per la doble invasió de camp en acabar l’Europa-Cerdanyola.