Els Tallers Oberts BCN sumen nous espais i torna amb un cartell més extens

Les jornades, que l'any passat es van ajornar a l'octubre en una edició limitada, es faran el cap de setmana del 29 i 30 de maig

Cultura

Procés creatiu d'elaboració la imatge gràfica de l'edició d'enguany
Procés creatiu d'elaboració la imatge gràfica de l'edició d'enguany | Dani Pujalte

La 28a edició de Tallers Oberts BCN, les jornades de portes obertes de tallers i espais de creació que apropen l’art, l’artesania, el disseny i la creació a la ciutadania, tindrà lloc els propers dies 29 i 30 de maig. El projecte es recupera així de la versió limitada de l'octubre passat i amplia el cartell de les activitats amb un centenar de propostes. Gràcia, amb 22 espais  -el segon de la llista després de Ciutat Vella amb 27- enguany és protagonista també per haver acollit el procés creatiu de la imatge gràfica, elaborada a L'Automàtica, el taller-impremta autogestionada del carrer Legalitat. 

Un 40% dels tallers d'aquesta edició hi participen per primera vegada

Per cinquè any consecutiu, la convocatòria s’ha fet extensible a tota la ciutat i l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta edició compta amb més de 150 tallers participants, implicant més de 240 artistes de disciplines molt variades:  joieria, disseny gràfic, vitrall, ceràmica, gravat, pintura, escultura, escenografia, perfumeria, fotografia, dibuix, artesania tèxtil, moda o enquadernació. Un 40% dels tallers d’aquesta edició hi participen per primera vegada.

L'any 2017 l'Associació d'Artistes i Artesans del FAD va assumir la direcció i organització dels Tallers Oberts. A més de la dimensió de ciutat, un dels canvis va ser l'aposta per la web, posada en marxa al 2018 i actualitzada en la darrera edició. El portal està actiu durant tot l’any per rebre el registre de tots els tallers i espais de creació i així aconseguir un complet directori que es vagi nodrint sempre, independentment de les dates de celebració de les jornades.

Pel que fa al funcionament, enguany amb menys restriccions, l'horari serà dissabte 29 d'11 a 14 hores i de 15h a 20h, i diumenge 30 d'11 a 15h. No caldrà fer reserva prèvia tot i que cada taller s’ajustarà a les condicions de seguretat i aforament actuals. La direcció de Tallers Oberts BCN recorda la necessitat de donar suport a la creació local, especialment des de la crisi del coronavirus.

Imatge gràfica feta a Gràcia

Per aquesta edició de Tallers Oberts BCN, l'estudi ODD Oficina de disseny ha convidat la il·lustradora Martina Manyà a col·laborar conjuntament en el procés de creació de l’imaginari gràfic de les jornades. Les sessions d’experimentació s’han fet en el taller-impremta autogestionada L’Automàtica, a Gràcia. Hi ha participat també els fotògrafs Dani Pujalte i Arnau Blanch.