Gràcia Nova ultima la mobilitat del 2022: obres a Pi i Margall i pacificació inicial de Pare Claret

La inclusió de l'escola Claret en el pla Protegim Escoles serà la primera concreció de la futura superilla de Grassot

Societat

L'avinguda Pi i Margall, a l'espera de la seva transformació
L'avinguda Pi i Margall, a l'espera de la seva transformació | À.G.P.

El Camp d'en Grassot - Gràcia Nova, el barri amb trama d'eixample del districte de Gràcia, activarà aquest 2022 un fort canvi de mobilitat que es concretarà sobretot en l'inici de la reforma de l'avinguda Pi i Margall i les primeres mesures encaminades a encaixar amb la futura superilla, que marca com a eixos verds de prioritat per al vianant els carrers Pare Claret, Sicília i Provença, amb dues places octogonals a les cruïlles de Sicília/Pare Claret i Sicília/Provença.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, en el consell de barri de Grassot, celebrat el passat dimecres, va calendaritzar que abans de l'estiu estarà enllestit el projecte executiu de reforma de l'avinguda, que des del gener ja ha registrat moviments tècnics de cales sobre el terreny, i que en el proper consell de barri el Districte ja estarà en disposició d'explicar la nova proposta als veïns perquè el projecte es liciti i engegui obres l'any que ve. Els veïns fa tres anys que esperen la proposta definitiva que van votar el 2017 i que es va retocar el 2018, i que contemplava una ampliació de voreres, verd acumulat a una banda.

L'altre moviment que dóna pistes de la futura mobilitat al barri és la inclusió de l'escola Claret en el programa Protegim Escoles en la tongada de reformes urbanístiques corresponents a l'any 2022, juntament amb altres centres del districte com l'escola Montseny, l'escola Josep Maria de Sagarra i l'escola i institut La Sedeta. Badia va argumentar dimecres al consell de barri de Grassot que aquesta elecció de l'escola Claret "encaixa amb la superilla" i té en compte que "Sant Antoni Maria Claret segurament serà un dels carrers a pacificar".

No obstant això, la superilla és encara una realitat llunyana, més enllà d'aquesta pacificació inicial amb Pare Claret com a eix. El quart trimestre de 2021 tot just es constituïrà el grup impulsor de la superilla de Grassot i el que s'hagi dibuixat es desenvoluparà sobre el paper en el mandat que ve, de manera que amb  tota probabilitat la pacificació de Pare Claret, Sicília i Provença, juntament amb el gran moviment que suposarà el retorn del mercat provisional de l'Abaceria al seu espai històric de Travessera de Gràcia, no es farà fins d'aquí a dos mandats.

D'altra banda, el proper 3 de juny s'ha fixat l'inici de les reunions amb els veïns per redibuixar els jardins Caterina Albert, que inclouen l'anunciat nou espai jove de Camp d'en Grassot a les antigues pistes de tennis.

Can Mariner obre portes

Els veïns mobilitzats per l'antiga Henkel, ara Hotel 1882, ja tenen data d'obertura del nou espai cívic Can Mariner. Serà el 17 de maig i el local compta amb un espai familiar i amb un espai de gent gran.