Festa Major redueix el pressupost d'actes virtuals i recupera despesa per a carrers i convocatòries populars

La proposta de comptes de la Fundació premia la cercavila, l'aplec de la sardana i l'espai Joanic i el pla d'activitats canvia el concurs de guarnits per un "acte de germanor"

Societat

Verdi, en un moment de la passada Festa Major
Verdi, en un moment de la passada Festa Major | Josep Maria Contel

La Festa Major 2021 intentarà recuperar una part de la normalitat perduda l'any passat, tal com ho van decidir la majoria de carrers en el debat celebrat entre febrer i març amb l'aposta per fer un guarnit elevat de tot el tram de carrer i sense grans esdeveniments, i així ha quedat reflectit en els documents del pressupost 2021 que el patronat debatrà el pròxim 26 de maig. "L'objectiu d'aquesta festa major serà recuperar el màxim d'activitats possibles en un format el més habitual possible", diu el pla d'activitats de forma complementària.

La festa online passa dels 18.000 euros de l'edició 2020 a uns discrets 3.000 euros enguany

La proposta de festa, conservadora però evolucionada, redueix sensiblement el caràcter eminentment virtual de l'edició de l'any passat, on els carrers van quedar deserts i espais com l'Hotel del Sol o Casa Fuster van servir d'escenari per enregistrar concerts que després es van emetre per internet en un calendari fixat, i el pressupost executat de 18.000 euros ara ha passat a una discreta xifra de 3.000 euros.

El retorn als carrers d'una part de les activitats més emblemàtiques de la Festa Major de Gràcia s'evidencia, malgrat que el pla d'activitats està ple de condicionants i de decisions lligades a les autoritats sanitàries, en el fet que la cercavila popular passa dels zero euros del 2020 als 12.750 euros del 2021 i l'Espai Joanic, on durant la festa hi ha dansa i trobades animalistes, passa també d'aquest zero del 2020 a 25.700 euros. Els ajuts als carrers també creixen i altres activitats de l'any com l'Aplec de la Sardana reben 5.300 euros quan l'any passat no van tenir dotació.

El pla d'activitats, que es desplega tot l'any però que concentra els principals puntals de l'entitat al mes d'agost, subratlla que enguany no es convocarà el concurs oficial de carrers i places guarnides "però se celebrarà un acte de germanor entre les comissions per recordar l'esperit festiu". També la desvirtualització moderada de l'edició 2021 es nota en el pressupost pel que fa al concurs de balcons guarnits, que l'any passat es va potenciar i va rebre 2.970 euros i enguany en tindrà 1.500.