Del 14 al 21 de maig

Recomanem: IX Cicle de cinema àrab i mediterrani a la Sedeta

Agenda

Fotograma del film 'Amussu', de Nadir Boumouch
Fotograma del film 'Amussu', de Nadir Boumouch | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

IX Cicle de cinema àrab i mediterrani a la Sedeta

La nova edició del cicle de cinema àrab i mediterrani ofereix les projeccions 'À Mansourah tu nous as separé' i 'Amussu'. El primer film explica la història de Malek, que de retorn al seu poble, Mansourah, recupera amb la seva filla la memòria històrica sobre la guerra d'Algéria i les milers de persones desplaçades i els camps de reagrupament. La segona pel·lícula, dirigida per Nadir Boumouch. situa els fets al 2011 quan, per salvar el seu oasi, els habitants d’Imider van tancar una canonada d’aigua destinada a la mina de plata més gran d’Àfrica. Vuit anys després, canten recollint els fruits del seu activisme. Les projeccions inclouen un debat posterior. Cal reserva prèvia.
 
Dijous 20 i divendres 21 de maig a les 19 h a la Sedeta (Sicília, 321)

Exposicions

Fins al 16 de maig
Estimat Diari. Durant el confinament provocat per la Covid-19, els infants de Barcelona van compartir com estaven, com se sentien i com vivien a través de dibuixos, pintures, vídeos i relats publicats en aquest web. Ara, la ciutat vol compartir aquest record a través d'una exposició itinerant que recorre la ciutat durant el curs 2020-2021, i que estarà oberta a tot el veïnat i també a les escoles.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 21 de maig
Exposició Sant Jordi vist per les dones creadores de Gràcia. Amb diversos materials i des de les diverses disciplines artístiques que desenvolupen, com la il·lustració, el fang, la fotografia, la pintura, la poesia visual, la ceràmica o la fusta, les Minerva proposen la seva pròpia versió i mirada de la llegenda de Sant Jordi: des de la seva vessant més tradicional, fins a noves protagonistes com la trobadora Georgina, dragones, cavallers sense ganes de guerra, dracs tendres i afectuosos, idil·lis romàntics que trenquen estereotips i princeses que, per fi, expliquen la seva versió de la rondalla. Visita comentada gratuïta amb inscripoció prèvia a casalcardener@gmail.com. Places limitades.
Casal Can Cardener (Cardener, 45)

Fins al 24 de maig
Exposició Retalls del temps, collages d'Anna Maurel Anglès. A partir de petits retalls de revistes, fotografies, teles i altres materials i la creativitat que sorgeix d'unir-los, l'artista buscar l'harmonia de tota mena d'elements que ja han quedat obsolets per dotar-los d'una segona vida. L'entrada és gratuïta amb inscripció a través del formulari del web.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 15 de juny
Campañà: L'estètica de la modernitat mecànica, mostra d'Antoni Campañà, fotoperiodista que va immortalitzar infinitud d'esdeveniments socials de la Catalunya del segle XX. Aquesta exposició reflexiona sobre la introducció de el vehicle en les ciutats i de quina forma va transformar els seus carrers. A través d'una selecció de més de 50 fotografies de vehicles i entorns industrials, el visitant podrà descobrir l'evolució dels paisatges urbans i admirar l'evolució de Barcelona i la societat entre 1925 i 1975.
Casa SEAT (Pg. de Gràcia, 109)

Fins al 18 de juny
Exposició Passarel·les, de Xavier Marín. És el diàleg amb els poemes de la plaqueta homònima de Felícia Fuster en la celebració del seu centenari. En paraules de Lluïsa Julià: Fuster formula una estrofa nova. Es tracta de la «passarel·la»
una composició que allarga d’un vers la tanka clàssica i que permet el vers lliure. És una taca de color, una forma dinàmica que busca i accentua el moviment.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabre, 3)

Fins al 25 de juny
Exposició Alimentació Sostenible. Emmarcada al cicle La Primavera Verda, l'exposició, impulsada per l'equip de l'espai de Consum de Barcelona, promou una reflexió sobre l'impacte del model alimentari actual en la salut de les persones i en la del planeta. També dóna a conéixer alternatives per fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Actes

Divendres 14 de maig
Recital poètic: Un diàleg amb Felícia Fuster. Cal inscripció prèvia.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3-11), a les 19 h

29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona presenta Documentalistes llatinoamericanes: Negra, Medhin Twolde (Mèxic, 2020).
Cinemes Girona (Girona, 177), a les 19.30 h

Concert: BOCC + MELTEM. Aforament limitat i reserva prèvia a través del formulari de la web.
La Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19 h

Concert: Carola Ortiz.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20h

Concert: Projecta Tango.
La casa dels contes (Ramon y Cajal, 35), a les 20 h

Dissabte 15 de maig
Primavera Verda: Festa Verda, mostra d'activitats sostenibles amb l'aula ambiental del Bosc Turull, espai de consum responsable de Barcelona, projecte Casa d'oficis, espectacle, tallers i activitats infantils i familiars, passejada per la Creueta i la música de Sabor de Gràcia. Cal inscripció prèvia.
La Creuta del Coll, a partir de les 10 h

Barcelona Poesia: Môesia. Producció i direcció: Mô Clown Cia. A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.
B. Jaume Fuster (pl. Lesseps), a les 12 h

XVIII Cicle d'aperitius musicals: Anthus, el fantàstic món de Chet Baker.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 13 h

Lletra petita. Contes a la mà. Amb Anna Casals. 2-4 anys. Amb inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 12 h

Dimarts 18 de maig
Debat: Cultura segura, les programa
ons municipals, un dels principals motors econòmics de Catalunya. Reserva prèvia.
Casa Seat (Pg. Gràcia, 109), a les 12 h

Xerrada: Davant del canvi climàtic, alimentació sostenible i consum de proximitat. A càrrec de l'equip de la Casa d'Oficis Barris Sostenibles de Barcelona Activa.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a les 19 h

Dimecres 19 de maig
Ments grans. El bon ús dels medicaments. A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal. En línia.
Cisco Webex (número de reunió: 181 110 0129 / contrasenya: 1111), a les 12 h
La Taverna del CAT: Xavi Rota i Anaís Falcó.
Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Divendres 21 de maig
Tallers d'arquitectura amb Montse Selva: Les ciutats invisibles. De 6 a 12 anys. Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 17.30 h

Concert: Neus Borrell i Bru Ferri.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), 19 h i 20.30

Dissabte 22 de maig
Concert: Concert País Meu.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Entitats

Divendres 14 de maig
Samudaripen: projecció del documental i xerrada sobre la història del poble gitano i antigitanisme. Amb l'Associació Joves Gitanos de Gràcia.
Banc Expropiat (Quevedo, 13-15), a les 19 h

Dissabte 15 de maig
Sessió d'experimentació i impro: Juan Crek i Ferran Besalduch. Surrealisme musical/impro amb saxo. Places limitades. Cal fer reserva prèvia.
L'Antic Forn Vallcarca (Cambrils, 10), a les 19.30 h

Dissabte 22 de maig
1r cicle amb veu de dona: Jo vull ser, espectacle a càrrec de Pedettes Varietés.
El Centre (Ros de Olano, 9),  ales 18 h

Dimecres 26 de maig
La descoberta de les plantes oblidades.
Passejada pel Bosc Turull per conèixer, redescobrir i posar en valor aquelles plantes útils i comestibles que hi ha a tocar i sovint passen desapercebudes.
Aula Ambiental Bosc Turull (Pg. Turull, 2), de 18 a 20 h

Dijous 27 de maig
Presentació del llibre d’Anna Ballbona No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020). Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Lluïsos de Gràcia (pl. Nord), a les 19 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona