El CEG organitza la cursa Directa Tibidabo, la número zero abans de celebrar el centenari

L'entitat de muntanya obre les inscripcions només a socis i dona llum verda a la Matagalls-Montserrat, prevista per mitjan setembre

Esports

Una imatge de l'edició 2019 de la travessa Matagalls-Montserrat
Una imatge de l'edició 2019 de la travessa Matagalls-Montserrat | CEG

Cinc quilòmetres de recorregut caminant o corrents, un màxim de 120 participants membres només de l'entitat i totes les mesures sanitàries. Així es presenta l'edició número zero de la cursa Directa Tibidabo, que tindrà lloc diumenge 30 de maig i organitza el Club Excursionista de Gràcia (CEG). Les inscripions per a aquesta prova de resistència destinada només a persones sòcies es van obrir aquest dimecres. L'objectiu del CEG és organitzar un assaig general de la primera edició, que tindrà lloc l'any vinent, el del centenari de l'entitat excursionista.

El termini per apuntar-se en aquesta caminada, que ja compta amb una trentena inscripcions, finalitzarà aquest diumenge 16 abans de la mitjanit. Es tracta d'una prova que l'entitat ja tenia programada des de l'any passat, integrada en els actes de celebració dels cent anys i que penjava d'un fil fins fa poques setmanes a causa de la situació de la pandèmia.

Aquesta prova de resistència, que el CEG ha batejat com a "cursa vertical de Gràcia fins al Tibidabo", tindrà com a punt de sortida Vil·la Urània, al carrer Saragossa (a tocar de la seu del club, al passatge Mulet), i arribarà a la plaça del Tibidabo, als peus del temple expiatori del Sagrat Cor, amb un punt d'avituallament d'aigua. Seguint les normes sanitàries, la sortida es realitzarà de manera esglaonada, en grups de sis participants cada minut a partir de les 8:30. La tornada serà neutralitzada per evitar aglomeracions. Tots els detalls de la caminada es poden trobar a la web de l'entitat.

La Matagalls-Montserrat tira endavant. Els preparatius de la Directa Tibidabo han coincidit amb la decisió del CEG de donar llum verda a l'organització de la travessa Matagalls-Montserrat, que s'ha de disputar els dies 18 i 19 de setembre. Segons informa l'entitat, les inscripcions s'obriran el 14 de juny i el 28 de juny es farà un sorteig d'assignació de places per a les persones preinscrites. L'edició 2020 es va suspendre per la crisi sanitària i l'entitat va plantejar una alternativa virtual amb vídeos. El club ha habilitat una web per informar d'aquesta cursa de resistència nascuda el 1972.