Viatge emocional

Després de cinc anys a un local al carrer Massens, La Nau Espacial es reconverteix en espai virtual i engega campanya per recaptar fons

Societat

A la seu de la Nau oferien extraescolars de jocs i educació emocionals
A la seu de la Nau oferien extraescolars de jocs i educació emocionals | Cedida

Van néixer amb la missió espacial d'apropar eines d'educació emocional a infants i a famílies amb l'objectiu de contribuir al seu benestar emocional. Van començar en un local del carrer Massens, amb pocs infants i moltes idees sorgides de l'experiència i coneixement d'un equip format en psicologia, pedagogia i educació en el lleure. Cinc anys més tard acompanyaven 120 famílies, les seves propostes havien arribat a escoles i biblioteques i havien consolidat consultories, tallers infantils i casals d'estiu. Els números eren justos però les expetatives bones. I va arribar una pandèmia que ho va aturar tot. "En el moment que començàvem a remuntar, ens veiem obligades a tancar, i els nostres ingressos van caure un 70%", explica Clara Mas, una de les fundadores de La Nau Espacial.

Com molts altres, la recerca de nous formats les van portar a canviar la seu física per  l'espai exclusivament virtual. Després de mesos (amb l'esgotament que això suposa), l'equip de la Nau fa una altra passa per mantenir el projecte i llença, a partir d'aquest divendres, una campanya de finançament amb 'go Fund Me' per tal de recaptar fons i saldar així part del deute generat per la pandèmia. "La idea és respirar una mica, i tenir recursos per enfortir les línies de treball que hem creat, el pack 'emocions i jocs', projectes editorials i tot el contingut", afegeix l'educadora. És el que toca. Han escoltat, precisament, el que li demanen les seves emocions.