La Síndica insta a tancar del tot el Canela

Una resolució oficial sobre sorolls i aldarulls conclou que el Districte no ha estat "eficaç" i s'han vulnerat drets

Societat

La discoteca Canela, a l'Alegre de Dalt, amb la persiana abaixada
La discoteca Canela, a l'Alegre de Dalt, amb la persiana abaixada | À.G.P.

La discoteca Canela, l'antiga sala KGB, no obre des de l'estiu per la crisi sanitària i fins i tot fonts veïnals apunten que ha deixat deutes pendents en els pàrquings de la zona, però tancada del tot no està des que es va obrir el doble procediment administratiu i judicial que l'han situat en una via quasi morta. És en aquest context que la plataforma Afectats Canela ha registrat aquesta setmana un nou moviment en el conflicte amb la resolució de la Síndica de Barcelona a una queixa presentada per una veïna que viu just al davant amb mil firmes de suport.

La resolució, presentada el juliol de 2020 i basada en "les molèsties de sorolls i aldarulls constants pel comportament incívic dels clients de la discoteca", que l'afectada quantifica durant 35 anys de convivència amb l'activitat, constata que la intervenció municipal ha estat "proporcionada" però per contra no ha estat "una actuació àgil i eficaç" per "corregir o almenys esmorteir" aquestes molèsties "i això ha suposat una vulneració dels drets de les persones afectades".

La decisió de la Síndica recomana al Districte que s'encarregui de dissuadir aquests comportaments incívics que vulneren drets del veïnat i li demana a la institució local en quina situació administrativa es troba la discoteca Canela i "quines mesures té previst per garantir el cessament definitiu de les molèsties". Un portaveu d'Afectats Canela Oriol Hosta, ha mostrat la satisfacció de la plataforma per la resolució de la Síndica, alhora que ha constatat que el local segueix precintat i hi ha un "silenci absolut" sobre el tancament total de l'espai.