Concert via Twitch a plaça del Sol

Kwame Afrovibes, la Floristeria i Enric Hernàez, primers noms en la reinvenció dels estudis Bonso del carrer del Canó

Societat

Els estudis Bonso de Guille Pérez, al carrer del Canó
Els estudis Bonso de Guille Pérez, al carrer del Canó | Cedida

Els estudis Bonso de Guille Pérez, al carrer del Canó, on s'han enregistrat els discos de Nakani Kanté o han perpetrat múltiples aventures referents de l'ona laietana com Rafa Zaragoza Zarita, a tocar de la plaça del Sol, s'estan reinventant com a canal de televisió. Traducció: en temps que els bars i sales musicals reobren amb limitacions d'aforament i actuacions en diferents passis per a un nombre irrisori de persones, el sector s'espavila amb concerts que arribaran via Twitch i amb iniciatives de monetització. "Ho hem fet perquè les previsions no són bones", diu Pérez, tècnic habitual de la Barcelona de nit de clubs com el Marula.

La reconversió tècnica de Bonso ha significat un salt endavant de l'estudi cap al vídeo, amb quatre càmeres i un mesclador que permet la realització en directe, amb concerts en streaming o en estrena, fins al punt que el públic pot interactuar amb els músics. "La realització i l'emissió en estrena, diferida, ens converteix en una TV de facto, amb possibles insercions d'anuncis de comerços locals", explica Pérez.

El programa de concerts ja corre per les xarxes i s'ha fet una primera prova d'estrés amb èxit amb Kwame Afrovibes com a caps de cartell. Aquest diumenge 23 (19.30h) és el torn de Floristeria, el projecte de Borja Lange i Lucas Lorenzo, i dissabte 29 (17 h) el cantautor Enric Hernàez presentarà el seu nou projecte estil cafetín amb Álvaro Pérez i Maria Maeso. L'adreça de connexió és twitch.tv/estudibonso.