Del 21 al 28 de maig

Recomanem: Exposició '150 anys de la Revolta de les Quintes' a la biblioteca Jaume Fuster

Agenda

La biblioteca Jaume Fuster acull la mostra sobre la Revolta de les Quintes
La biblioteca Jaume Fuster acull la mostra sobre la Revolta de les Quintes | Josep M. Contel

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Exposició '150 anys de la Revolta de les Quintes' a la biblioteca Jaume Fuster

L'exposició dels 150 anys de la Revolta de les Quintes, un dels actes centrals de la commemoració que s'havia de celebrar l'any passat, s'ha inaugurat aquest dimecres de la mà del seu comissari, l'historiador i president del Taller d'Història de Gràcia Josep Maria Contel. La mostra analitza les claus d’un conflicte de fa més d’un segle i mig on una gran part de les dones de la vila de Gràcia es va enfrontar a les autoritats civils i militars per aturar la crida d’una nova lleva de joves graciencs per ser incorporats a l’exèrcit espanyol.

Fins al 20 de juny a la biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Mira el vídeo de la inauguració. Realització: Jordi Margarit

Exposicions

Fins al 21 de maig
Exposició Sant Jordi vist per les dones creadores de Gràcia. Amb diversos materials i des de les diverses disciplines artístiques que desenvolupen, com la il·lustració, el fang, la fotografia, la pintura, la poesia visual, la ceràmica o la fusta, les Minerva proposen la seva pròpia versió i mirada de la llegenda de Sant Jordi: des de la seva vessant més tradicional, fins a noves protagonistes com la trobadora Georgina, dragones, cavallers sense ganes de guerra, dracs tendres i afectuosos, idil·lis romàntics que trenquen estereotips i princeses que, per fi, expliquen la seva versió de la rondalla. Visita comentada gratuïta amb inscripoció prèvia a casalcardener@gmail.com. Places limitades.
Casal Can Cardener (Cardener, 45)

Fins al 24 de maig
Exposició Retalls del temps, collages d'Anna Maurel Anglès. A partir de petits retalls de revistes, fotografies, teles i altres materials i la creativitat que sorgeix d'unir-los, l'artista buscar l'harmonia de tota mena d'elements que ja han quedat obsolets per dotar-los d'una segona vida. L'entrada és gratuïta amb inscripció a través del formulari del web.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 15 de juny
Campañà: L'estètica de la modernitat mecànica, mostra d'Antoni Campañà, fotoperiodista que va immortalitzar infinitud d'esdeveniments socials de la Catalunya del segle XX. Aquesta exposició reflexiona sobre la introducció de el vehicle en les ciutats i de quina forma va transformar els seus carrers. A través d'una selecció de més de 50 fotografies de vehicles i entorns industrials, el visitant podrà descobrir l'evolució dels paisatges urbans i admirar l'evolució de Barcelona i la societat entre 1925 i 1975.
Casa SEAT (Pg. de Gràcia, 109)

Fins al 18 de juny
Exposició Passarel·les, de Xavier Marín. És el diàleg amb els poemes de la plaqueta homònima de Felícia Fuster en la celebració del seu centenari. En paraules de Lluïsa Julià: Fuster formula una estrofa nova. Es tracta de la «passarel·la»
una composició que allarga d’un vers la tanka clàssica i que permet el vers lliure. És una taca de color, una forma dinàmica que busca i accentua el moviment.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabre, 3)

Fins al 25 de juny
Exposició Alimentació Sostenible. Emmarcada al cicle La Primavera Verda, l'exposició, impulsada per l'equip de l'espai de Consum de Barcelona, promou una reflexió sobre l'impacte del model alimentari actual en la salut de les persones i en la del planeta. També dóna a conéixer alternatives per fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Actes

Divendres 21 de maig
Espectacle infantil: Oh, uh, ah, ei! Terra, Aire, Foc, Aigua. Una producció pròpia de L'autèntica. Instal·lació audiovisual que viatja pels quatre elements.
L'autèntica (Martí, 18), a les 17 i a les 18h

Tallers d'arquitectura amb Montse Selva: Les ciutats invisibles. De 6 a 12 anys. Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 17.30 h

Xerrada: Mart com a inspiració i estímul creatiu en la literatura i cinema de Ciència Ficció, a càrrec de Carlos López i Martina López del col·lectiu ZÔ3.
Cal inscripció prèvia.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), 19 h

IX Cicle de Cinema Àrab i Mediterrani: Amussu (Marroc-2019 / 99 min / VOSC). Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília 321), a les 19 h

Concert: Neus Borrell i Bru Ferri.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), 19 h i 20.30

Teatre: La hora de la verdad. Amb Ritxi Olivé, Borja Nicolau i Julen Axpe.
Teatreneu (Terol, 24), a les 20.45h

Dissabte 22 de maig
Punxada de vinils: Musical Sisters i The Rusty's. Entrada gratuïta amb reserva prèvia.
Plaça de l'Espai Jove la Fontana, a les 12 h

Presentació del llibre: Neko cafè / Neko café, de l'autora Anna Sólyom. Amb la presència de Francesc Miralles. Entrada lliure amb confirmació a talleres@haikubarcelona.com
Llibreria Haiku (Montseny 7), a les 12 h

XVIII Cicle d'Aperitius Musicals: Poyo Moya Trio + Pat O'Brien.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 12.30 h

Concert: Concert País Meu.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Nit d'humor: Escocía, amb Txabi Franquesa.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 20 h

Diumenge 23 de maig
Espectacle familiar: El Misteri de Houdini. Cia Microescape Barcelona. Recomenat + 6 anys.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 12 h

Dimarts 25 de maig
Xerrada sobre alimentació i salut. Dins la Primavera Verda del Coll. Per aprendre a incorporar hàbits saludables i sostenibles en el dia a dia a l'hora de comprar, conservar i reaprofitar aliments. A càrrec de Maria Alcotado, dietista i reeducadora alimentària.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15), a les 18.30 h

Dimecres 26 de maig
Cultura Urbana: Events, nova normalitat, noves fórmul·les?
Casa SEAT (Pg. Gràcia, 99), a les 9.30 h

Dimecres 27 de maig
Primavera Verda. Taller Cremes i sopes d'arreu del món. Cuina anti-malbaratament basada en aliments frescos, de proximitat i recuperats. A càrrec de Nikoletta Theodoridt de 'Sobres Mestres'.
CC El Coll-La Bruguera, a les 18.30 h

Gala Companyies Emergents. Es presenta el 'work in progress' de les companyies emergents de Tap Dance (claqué) de Barcelona.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 19 h

Dijous 28 de maig
Primavera Verda. Taula rodona: Experiències d'Horticultura urbana i comunitària a Vallcarca: Col·lectiu Desenruna.
CC El Coll-La Bruguera, a les 19 h

Entitats

Divendres 21 de maig
Xerrada-col·loqui: Los Mustang i la música dels seixanta. Amb Santi Carulla, Domingo Belart i Antoni Garcia Iranzo. Presenta Inés Encuentra.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19h

Dissabte 22 de maig
1r cicle amb veu de dona: Jo vull ser, espectacle a càrrec de Pedettes Varietés.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18 h

Dimecres 26 de maig
La descoberta de les plantes oblidades.
Passejada pel Bosc Turull per conèixer, redescobrir i posar en valor aquelles plantes útils i comestibles que hi ha a tocar i sovint passen desapercebudes.
Aula Ambiental Bosc Turull (Pg. Turull, 2), de 18 a 20 h

Dijous 27 de maig
Presentació del llibre d’Anna Ballbona No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020). Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Lluïsos de Gràcia (pl. Nord), a les 19 h

Divendres 28 de maig
Presentació del llibre Històries del Montseny, d'Òscar Farrerons (Editorial Gavarres). Hi intervindran: el director de la revista Excursionisme – UEC, Miquel Pascual; el doctor en Geografia Francesc Roma; l’autor del llibre, doctor arquitecte i estudiós del Montseny, Òscar Farrerons i l’editor Àngel Madrià. Inscripcions: info@uecgracia.cat
UEC Gràcia (Encarnació, 131-133), 20 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona