BComú, ERC i Salvem L'Alzina desencallen la tramitació de les casetes d'Encarnació

L'executiu es garanteix la majoria política a manca de serrells sobre usos i mida del jardí i el canvi d'equipament a espai comú

Política

Imatge de les casetes d'Encarnació
Imatge de les casetes d'Encarnació | À.G.P.

La tramitació política del projecte de casetes d'Encarnació com a espai amb habitatge social, jardí amb la famosa alzina bicentenària i equipament sembla desencallada definitivament, un cop  aquest dimecres una reunió entre BComú, ERC i Salvem L'Alzina ha servit per garantir el suport dels republicans ja només a manca de serrells sobre els usos i la mida del jardí i un possible canvi d'equipament previst cap a un ús comunitari dels pisos.

L'últim tràmit es farà en el ple de maig o de juny com a molt tard i el jardí provisional al juny

Aquesta ha estat la principal conclusió d'una reunió molt esperada per les tres parts després que la tramitació en comissió i en el ple quedés aturada a finals d'abril amb la reserva de vot de la majoria de grups i l'eliminació de l'ordre del dia del plenari del punt d'aprovació definitiva. Les tres delegacions van estar encapçalades pel regidor de Gràcia, Eloi Badia; el regidor adscrit d'ERC al districte, Max Zañartu; i el portaveu de Salvem L'Alzina, Toni Ramon.

Fonts coneixedores de la trobada, a la qual hi van assistir una desena de persones, van apuntar que l'últim tràmit del projecte entrarà "aquest mes al ple o com a molt tard el mes que ve" i l'equip de govern va assegurar que les obres del jardí provisional es faran aquest juny -amb dos mesos de retard- després que Parcs i Jardins hagi plantejat fer un muret al perímetre i una plataforma que protegeixi les arrels de l'alzina.

Al marge d'aquest calendari aclarit, només queden pendent de resposta alguns elements tècnics que la plataforma Salvem L'Alzina va sotmetre a consideració administrativa i sobre els quals el Districte no va poder donar resposta immediata. En la línia de les al·legacions que entitats properes a Salvem L'Alzina han presentat al canvi del Pla General de Gràcia, la plataforma vol aclarir si és possible la qualificació urbanística de parc i equipament a la zona del garatge, si bé les obres faran difícil el manteniment dels horts proposats. També els veïns organitzats van plantejar que l'equipament de 300 metres dels baixos pugui ser un espai comú dels pisos.

Gràcia República tractarà les polèmiques urbanístiques locals

L'espai veïnal de l'anomenat Debat Constituent a Gràcia, més enllà de les propostes polítiques, dedicarà una sessió el pròxim 15 de juny a la qual hi són convidades les plataformes No al Vial de Frigola, Protegim L'illa i Salvem L'Alzina i els seus diferents sectors sota el títol Les veïnes parlen.