La Fundació Marcet es despenja de la cursa per la gestió del camp de futbol de l'Àliga

Tecnofutbol, vinculat al gestor actual, i l'Europa presenten oferta per la instal·lació de la plaça Alfonso Comín

Esports

Les àrees, una de les parts més malmeses de la gespa del Nou Sardenya
Les àrees, una de les parts més malmeses de la gespa del Nou Sardenya | À.G.P.

El proper 1 d'agost començarà el nou període de la concessió del camp municipal de futbol de l'Àliga, una de les instal·lacions esportives de més dimensions a Gràcia. La Fundació Marcet, que s'ha encarregat de la gestió aquests darrers anys, ha descartat finalment optar a la nova licitació i es despenja així de la cursa per l'explotació del recinte situat a la plaça Alfonso Comín, al barri de Penitents. L'entitat ha confirmat a L'independent aquesta decisió per tancar una etapa que va començar fa quatre anys, quan va desbancar el Club Esportiu Europa de la gestió. Marcet també argumenta que el Club Esportiu Tecnofutbol, amb la seu al carrer Pare Claret, al barri del Camp d'en Grassot, i vinculat a la fundació, ha presentat la seva oferta al concurs. Una entitat que, segons indica Marcet en un comunicat, "també apostarà per un projecte esportiu diversificat" i donarà "més espai a altre esports més enllà del futbol amb l'objectiu que la instal·lació sigui el més inclusiva possible".

Marcet assegura haver permès l'accés al camp "a entitats que abans no podien fer-ho"

En aquest concurs per la concessió del camp municipal de futbol de l'Àliga, l'Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat i el Club Esportiu Vila Olímpica han descartat presentar-hi oferta. Aquestes entitats esportiva escolar havien estudiat les condicions del concurs. De la seva banda, L'Europa es manté en aquesta cursa per l'adjudicació de l'Àliga, després de presentar la primera part de la documentació necessària per participar a la licitació.

Marcet fa balanç de l'Àliga. "Hem obert el camp a diferents entitats i aquest era el nostre objectiu fonamental", resumeix la fundació dels quatre anys al capdavant del camp de Comín. I assenyala directament el club escapulat: "No només l'Europa ha pogut utilitzar la instal·lació, sinó també vuit entitats més". "Estem orgullosos d'haver contribuït a aquesta diversificació que ha permès l'accés al camp de futbol a entitats que abans no podien fer-ho", afegeix.

La reparació parcial de la gespa del Nou Sardenya, condicionada per la climatologia

L'Europa ha confirmat que aquest dilluns 24 començaran les obres per arranjar les dues àrees i les juntes perimetrals del camp, les parts més malmeses del terreny de joc. Aquesta actuació, que està subjecta al temps (si plou s'haurà de suspendre), durarà cinc dies i afectarà un partit del futbol base que ja s'ha ajornat.