Tres Lliris i Districte enfilen sense acord la fi de la crisi per la cessió de l'excomissaria

Un recurs administratiu sense resposta manté la incògnita pel seguiment de l'espai juvenil, que al setembre renova el contracte

Política

El casal popular Tres Lliris, a l'antiga comissaria de Torrent de l'Olla, a tocar de Lesseps
El casal popular Tres Lliris, a l'antiga comissaria de Torrent de l'Olla, a tocar de Lesseps | À.G.P.

Mig any ha passat ja des que un dijous de novembre, el Districte va anunciar l'ordre de cessament del casal popular Tres Lliris, okupat ara fa sis anys i mig quan ja havia deixat de ser comissaria del Cos Nacional de Policia i pactada la gestió amb l'Associació Joves de Gràcia des de l'abril de 2017. Ha passat el temps però aquella ordre no s'ha fet efectiva, bàsicament per la presentació d'un recurs administratiu que no ha obtingut resposta per part de l'Ajuntament ("segueix el seu curs", diuen fonts municipals), però la recta final seriosa arriba aquest setembre quan farà quatre anys que es va fer la signatura del contracte de cessió d'us. 

"Només proposen 'solucions' perquè es decideixi l'acció dels joves als despatxos", diuen al casal

No és que Districte i Tres Lliris hagin fet comèdia en aquests sis mesos, però totes dues parts han estat conscients que el final de la partida es deia setembre 2022, i les cartes s'han començat a moure de nou. "Només ens proposen solucions que ells saben que no són coherents al nostre projecte; mecanismes reguladors de la nostra activitat política perquè l'acció dels joves del barri es decideixi als despatxos de l'Ajuntament", apunten fonts del casal. 

En l'esclat del conflicte el novembre de 2020, el Districte va argumentar l'incompliment del procediment de llicència d'activitat i la negativa a complir-lo per part de l'assemblea del casal, i afegia també cinc requeriments rebuts a l'Ajuntament des de fiscalia per incidents relacionats amb soroll, consum de beguda a la via pública i incompliment de les mesures antiCovid. Tres Lliris va acusar el Districte de voler "tutelar la nostra capacitat d'autoorganització", pressionar-los per "activitats que tenen lloc fora del local" i plantejar la qüestió de la llicència "quan mai no n'havien fet causa". 

El recurs pendent de resolució es basa en aquesta manca d'especificació d'haver de tenir una llicència d'activitats en el contracte i ara, en tot cas, la continuació penja d'un fil. "Dubtem que l'Ajuntament estigui disposat a obrir novament un conflicte, però sabem que quan guanyem ho farem als carrers", conclouen al casal.