Rai Santiveri: "Molts jugadors han marxat pel bon paper realitzat; hem de refer l'equip"

L'atacant del Catalunya destaca la fugida de membres de la plantilla a altres clubs de waterpolo com a dificultat per afrontar la propera temporada

Esports

Rai Santiveri, atacant veterà del Catalunya
Rai Santiveri, atacant veterà del Catalunya | Josep Ponferrada (PFotoalbums)

El primer equip masculí del CN Catalunya ha acabat la temporada a la Divisió d'Honor de waterpolo amb un vuité lloc a la classificació general. Assolida la permanència a la màxima categoria estatal d'aquest esport, l'últim partit de lliga contra el Mataró (8-14) va suposar perdre la primera posició del grup D a la segona fase de la competició. Rai Santiveri (Barcelona, 1990) ha tancat la sisena temporada com a atacant al conjunt que entrena Tato Garcia i analitza el paper de l'equip de Can Toda.

"Amb un bloc molt jove ens hem caracteritzat per un joc més ràpid i dinàmic"

Quin balanç fas de la temporada? Us heu quedat a molt poc d'entrar al grup C pel títol de lliga.
Ha estat una temporada atípica, a causa de les mesures per la Covid i els mútliples confinaments que vam haver de fer a final d'any. A nivell esportiu, el balanç en general és positiu, ja que hem tingut opcions fins al final d'aconseguir els objectius principals de la temporada. Un d'aquests objectius era classificar-nos al grup dels sis primers equips i ens vam quedar a només un gol d'aconseguir aquesta fita. El segon objectiu passava per quedar primers del segon grup i vam tenir opcions fins a l'últim partit, ens vam jugar el primer lloc contra el Mataró.

Què destacaries de l'equip?
Del nostre equip aquest any destacaria que hem estat molt lluitadors i la gran majoria dels partits hem pogut competir de tu a tu contra els rivals. També destacaria que al ser un equip amb un bloc molt jove ens hem caracteritzat per un joc més ràpid i dinàmic que altres temporades.

Quins punts de millora detecteu?
Un dels punts que podríem millorar seria el saber controlar els finals del partit quan portàvem el marcador a favor o igualat. Hem perdut alguns punts al tram final dels partits i això és una cosa que es guanya amb l'experiència.

La temporada va començar amb el crit d'ajuda del club per la situació econòmica. Com us ha afectat a l'hora de competir?
El tema de la situació econòmica del club no ens va afectar directament.

Quins objectius us plantegeu de cara a la propera temporada?
Després d'acabar la temporada molts jugadors han marxat pel bon paper realitzat. Així que a dia d'avui l'objectiu és refer l'equip i a partir d'aquí ja veurem.

Com va començar la teva vinculació amb el Cata?
Després de jugar en alguns equips de Divisió d'Honor com el Mediterrani o el Poble Nou, el Cata em va donar l'opció de poder seguir jugant i poder continuar amb la meva feina.

És la sisena temporada que estàs al Catalunya. Quins reptes et marques de cara al futur?
A nivell personal ha estat una temporada molt positiva per mi i això ha fet que tingui ganes de continuar la temporada vinent fent un bon paper, trobant-me bé dins de l'aigua i ajudant al màxim l'equip.