Microteatre BCN tanca la sala de Bailèn i engegarà nova etapa en un local de la Vila

Dissabte abaixarà la persiana de la que ha estat la seu durant sis anys i es trasllada a un nou espai per reduir despeses

Cultura

Cartells de les obres que han passat per Microteatre aquests anys
Cartells de les obres que han passat per Microteatre aquests anys | Cedida

Aquest dissabte 29 de maig Microteatre BCN abaixarà la persiana del local de Bailèn 194 després de sis anys. Amb l'objectiu de reduir despeses i donar un nou impuls al projecte engegat el 2015 seguint el model madrileny que pretenia renovar el format teatral, la sala es trasllada a un altre local de la Vila, amb el qual encara estan enllestint els darrers tràmits. "Ens ha costat molt trobar un nou espai però al final ens podrem quedar a Gràcia", assegura Libertad Ribera, directora de Microteatre.

Mantindran l'estructura de 3 sales petites i una gran i diversificar així el cartell

La darrera etapa a Bailèn no ha estat gens fàcil. El passat mes de gener, després de l'aturada provocada per la crisi sanitària i l'aplicació de les restriccions, la sala va posar en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami per poder adaptar l'espai, tot reformulant el format i salvar així el projecte, molt tocat econòmicament. Però la despesa del lloguer era massa alta. "Creiem que el trasllat, encara que haurem d'estar un temps tancats per les obres d'adaptació del nou espai, val molt la pena i ens permetrà sostenir millor el projecte de cara a la temporada vinent", afegeix Ribera.

Així, la propera sala de Microteatre mantindrà la mateixa estructura de la darrera reforma: 3 o 4 sales petites per al microteatre i una més gran on ampliar el cartell d'activitats (projeccions o propostes per a públic infantil). "Son millores que hem descobert amb la pandèmia i creiem que així també tindrem més possibilitats a l'hora de programar", diu la responsable de la sala.

Durant les properes setmanes traslladaran tot el mobiliari i la resta de material que van incorporar a la darrera reforma de la sala i la inauguració, de moment, s'ha previst de cara al setembre, coincidint amb l'inici de la temporada. De tota manera, la intenció és tenir l'espai adequat unes setmanes abans i arrencar les primeres funcions -pensant en un públic familiar- durant les festes de Gràcia. "La situació sanitària sembla que també millora així que som optimistes amb la nova etapa", clou Ribera.

Última funció i 'microdesitjos' per al nou projecte

Aquest dissabte Microteatre farà la darrera funció a l'espai de Bailèn, una oportunitat per acomiadar la sala i "fer un últim tour". Els visitants trobaran, a més, la llibreta dels 'Microdesitjos' on podran deixar consells i propostes que els responsables de la sala estudiaran per incorporar al nou projecte.