Gràcia corregeix els criteris de concessió extra de terrasses per destensar el sector

L'Ajuntament no actualitza dades però els tècnics donen per aixecada la restricció i descriuen el creixement com a "notable"

Societat

Terrasses a la plaça de la Virreina, una mica més amples del que marca el pla de terrasses
Terrasses a la plaça de la Virreina, una mica més amples del que marca el pla de terrasses | A.B.

Augment de l'espai públic ocupat per les terrasses de bars i restaurants a les places per garantir la separació de seguretat sanitària, increment excepcional de taules en alguns casos, generalització de la instal·lació de noves terrasses en carrers principals i secundaris (aprofitant la vorera o espai d'aparcament) i fins i tot permissivitat d'ubicar taules o barrils arran de façana per a establiments en carrers secundaris. Aquesta és la nova casuística d'aquests establiments a Gràcia que tenen espai exterior, després d'un any dur de restriccions i denegacions majoritàries que va portar fins i tot a la creació de l'Associació de Bars i Restaurants de Gràcia, en mobilització organitzada i manifestacions periòdiques.

L'Associació de Bars i Restaurants vol 2-3 anys d'excepció per recuperar les pèrdues de la crisi

El Districte, que el juliol passat oferia dades que el confirmaven com un dels més restrictius de la ciutat (un 30% de 88 peticions avaluades sobre 232 demanades), ha confirmat el canvi de criteris de concessió de peticions extra amb l'aplicació del pla de xoc aprovat el passat octubre i l'admissió per part dels tècnics municipals que des de l'estiu passat el percentatge de terrasses atorgades ha crescut "notablement". No hi ha noves dades oficials, però a Gràcia, sobretot de nit, el paisatge constata el canvi.

El president de l'Associació de Bars i Restaurants de Gràcia, Alberto Barros, admet que hi ha hagut un canvi en la via legal però també en la via tolerada: "només han donat noves terrasses on poden treure llocs d'aparcament, però també se'ns deixa fer i no s'actua d'ofici contra barrils, tamborets o taules arran de façana".

Barros, que argumenta l'aturada de les mobilitzacions en el fet que "anem justos de plantilla i estem treballant", apunta que l'associació vol consolidar legalment totes aquestes actuacions extra almenys durant 2-3 anys per recuperar les pèrdues. "Pot haver-hi alguna taula de més, però a Gràcia es respecten les autoritzacions", conclou.