Vallcarca arranjarà tres zones verdes ja aquest 2021 abans d'aixecar pisos i desplegar serveis

L'entorn de Can Carol, una gran escala vertical a la cantera i noves escales entre Farigola i Medes, principals elements

Societat

Una gran escala vertical, amb murs de formigó a la base i quatre trams metàl·lics, s'aixecarà al fons del solar
Una gran escala vertical, amb murs de formigó a la base i quatre trams metàl·lics, s'aixecarà al fons del solar | À.G.P.

Té sentit arranjar zones verdes abans d'aixecar habitatge i desplegar serveis? Només a Vallcarca, on s'ha de reconstruir quasi del tot el barri històric i encara hi ha tants interrogants a resoldre. Això és el que passarà abans que acabi el 2021 amb l'execució de tres zones verdes a espais com la cantera, la plaça de la Figuera (entorn de Can Carol) i l'illa Farigola-Mare de Déu del Coll-Medes. 

La urbanització preveu pacificar amb panots el vial que unirà Can Carol amb l'exConsolat

La comissió de govern de l'Ajuntament va aprovar inicialment la setmana passada aquests projectes executius, el més urgent dels quals té a veure amb urbanitzar els voltants del casal de barri, ja actiu des del gener, i que ara és una zona verda autogestionada pels veïns. En aquest àmbit, la clau serà facilitar la connexió entre Farigola i Gustavo Adolfo Becquer, de manera que es faci més amable l'accés a Can Carol i el seu futur lligam amb l'altre casal de barri de l'exConsolat, sobre el pont de Vallcarca. De fet, el vial també es tocarà amb panots i quitrà només per marcar les roderes dels vehicles i el mur del carrer Calendau es farà menys dur, amb gabions i un banc corregut. 

Una altra actuació d'impacte tindrà com a escenari la cantera, que ja es va aconseguir protegir com a espai d'estada redistribuint els futurs edificis i a l'actual solar buit s'hi aixecarà al fons a mà esquerra una gran escala amb murs de formigó i quatre trams metàl·lics que connectaran amb Mare de Déu del Coll i es podrà tancar de nit. 

Finalment, a l'àmbit de l'illa Farigola-Mare de Déu del Coll-Medes, una altra illa on hi van promocions de pisos, s'hi refarà el vial d'escales del passatge de la Farigola (davant del carrer Argentera) perquè actualment estan totalment fora de normativa i s'obrirà un nou tram d'escales menys costerudes entre Farigola i Medes davant del carrer Cambrils i on ara no hi ha més que un talús i bardisses. 

El cronograma de l'Ajuntament marca obres durant vuit mesos totals per als tres projectes i el pressupost s'eleva a 1,13 milions d'euros.

La plaça de la Figuera i futura connexió Farigola-Bécquer