Les festes alternatives de Raspall s'activen per recuperar "la vida de carrer i de comunitat"

Sota l'aixopluc de l'Ateneu La Barraqueta, la comissió de festes vol reprendre contactes fets el 2020 amb els carrers guarnits de la festa oficial del voltant "perquè tot funcioni millor"

Societat

Les festes alternatives de Raspall, en l'edició de 2015
Les festes alternatives de Raspall, en l'edició de 2015 | A.B.

Un cop s'han conegut en les últimes setmanes els principals detalls estructurals del programa oficial de la Festa Major de Gràcia (guarnits basats en sostre, no al concurs de carrers, proposta d'horari límit a les 12 de la nit...), el que també escalfa motors és el programa alternatiu, el d'aquells carrers que no estan integrats a la Fundació Festa Major.

La comissió de festes de plaça del Raspall, amb dotze anys d'activitat ja a l'espai sense comptar l'any passat, s'ha activat amb una primera reunió celebrada fa quinze dies i la constitució de comissions organitzatives. "Anem molt a poc a poc i la festa s'adaptarà enguany al context, però és important fer festa", explica la Clara, membre de la plataforma.

Les festes alternatives de Raspall, que han acabat heretant la dinàmica de la històrica programació de la plaça del Diamant malgrat que hi hagi altres escenaris fora del programa oficial, s'han organitzat com des de fa tres anys sota l'aixopluc de l'Ateneu La Barraqueta i enguany volen recuperar l'espai "com a punt de trobada per dinamitzar la vida de carrer i de comunitat", diu la Clara.

No hi ha encara ni programació ni horaris ni temàtica del possible guarnit, però sí que es vol reprendre l'aprofundiment de relacions amb les comissions de carrers del voltant, com Progrés, Tordera o Fraternitat, cosa que es va engegar l'any passat sense aplicar-se finalment "perquè tot funcioni millor".

La Torna, a Sant Pere Màrtir. També l'ateneu independentista La Torna, tot i el canvi de local cap al carrer Goya, preveu fer festa i guarnir fora del programa oficial el sostre del carrer Sant Pere Màrtir, on l'entitat es va instal·lar  des del 2004 i on els veterans militants van adequar la programació de plaça del Diamant a uns ritmes més tranquils. Fonts de l'ateneu han assegurat el guarnit "i alguna activitat, depenent com avanci tot plegat".