Joanic i Creueta del Coll defineixen els primers espais amb jocs infantils accessibles al districte

Els dissenys proposats eliminen la majoria de les tanques i substitueixen en bona part el sorral pel cautxú

Societat

Imatge virtual de la proposta de nova àrea de jocs al parc de la Creueta
Imatge virtual de la proposta de nova àrea de jocs al parc de la Creueta | Cedida

Gràcia no tenia enlloc del districte fins ara ni una sola àrea de jocs infantils accessible, malgrat que n'hi havia ja 14 a la ciutat i el tema ja ha sortit als plens concretament pels jardins Elisa Antonella (sobre la coberta de la Travessera de Dalt). Ara, abans que acabi l'any, perquè és fruit del pacte de pressupostos entre BComú, PSC i ERC, les àrees de jocs infantils de Joanic i Creueta es modificaran en aquest sentit. 

Justament aquesta setmana s'ha debatut el projecte amb un fort contrast entre el debat a Joanic -potser per un error de dinamització només una veïna va assistir a la sessió- i Creueta del Coll, on les preguntes i comentaris es van allargar més d'una hora. Els llocs comuns dels dos espais seran la retirada quasi total de les tanques que envolten les instal·lacions i la implantació majoritària de cautxú en lloc de sorral. 

En el primer cas, amb un canvi menys rellevant, s'amplia l'àrea incorporant el parterre i es diversifiquen els jocs amb gronxadors de cistella i amb cinturons, una roller table, un iglú i muntanyetes. Justament és a la banda del parterre on s'ubicarà un espai d'estada i un petit sorral (8 metres quadrats). 

En el segon cas, les dues àrees de petits i grans s'unifiquen i es desplaça l'àrea de la cistella de bàsquet i un camí sinuós dóna pas a espais amb tobogans, una lona allargada, un castell amb sorral i gronxadors. Alguns veïns han criticat que es dificulti així la ubicació de l'escenari per festes -ara l'espai de joc es concentra en el pany de verd i no cap a la piscina- però altres han subratllat que es guanya en proximitat amb el bar perquè pares i mares vigilin.

Hi haurà piscina a la Creueta aquest estiu

A preguntes de l'escola Farigola, la consellera Àngels Tomàs va donar a la sessió de Creueta el sí després que els veïns detectessin el passat cap de setmana obres a l'entorn de la zona de bany. L'accés, després de les ferides de l'any passat i les reparacions fetes, es farà amb sabatilles.