Nany Haces: "Hi ha plantilla per optar a quedar molt més amunt del que hem fet"

La defensa balear del primer equip femení de l'Europa es retira després de quatre temporades d'escapulada i apunta l'opció d'entrenar el futur filial femení

Esports

Nany Haces, amb l'afició després del partit contra el Saragossa B
Nany Haces, amb l'afició després del partit contra el Saragossa B | Àngel Garreta

El primer equip femení de l'Europa va iniciar la temporada homenatjant la capitana Kaky Fuertes i l'ha tancada amb una altra retirada. Amb quatre temporades al conjunt escapulat, la defensa balear i entrenadora del juvenil femení, Victòria Nany Haces (Alacant, 1986), es retira després d'una campanya marcada per les lesions. L'equip ha escalat fins al cinquè lloc de la Primera Estatal. 

Per què penges les botes?
Per edat: he passat de ser la més jove quan vaig començar, a ser ara la més gran de la plantilla del primer equip; i he tingut molta mala sort amb les lesions de genoll. Arrossego cinc operacions i aquest últim any ha estat dur, amb una recaiguda al setembre. He mig pogut salvar la temporada al final però és un detonant per acabar de decidir que em retiro en el moment just. 

Com vas viure diumenge l'últim partit amb l'homenatge?
Ni en el millor dels meus pensaments m'hagués imaginat un diumenge com el que vam viure. Ha estat una temporada complicada en molts aspectes. Poder guanyar l'últim partit, poder jugar-lo, que no sabíem si hi arribaria, que et canviïn amb l'ovació que ens van fer i amb el públic, i després amb tota aquella celebració de l'equip i el club... estic molt agraïda i molt emocionada. 

Com valores la temporada? La segona volta, millor que la primera. 
Hem acabat terceres de la segona volta, però ha estat una temporada que ens ha costat d'arrencar, ens hem deixat molts punts contra equips que a priori no te'ls hauries de deixar. Hi ha plantilla per poder optar a quedar molt més amunt del que hem estat capaces de fer aquest any. 

Què milloraries de l'equip? 
Ha de fer una feina de concentració per sortir molt més activat els primers minuts. Ens ha costat i penalitzat molt, encaixar gols als inicis dels partits o de les segones parts. Ha de madurar a nivell mental i ser capaç de poder remuntar un partit. La feina ha estat bona, el que passa és que un Europa ha de saber quin club és i on vol estar i hem de pressionar per estar a dalt.

La temporada ha coincidit amb eleccions al club. Us heu sentit qüestionades en campanya? 
No, a l'inrevés. El futbol femení hi ha tingut un pes important i la sensació de totes és que ara es duran a terme moltes coses que s'han anat anunciant. L'Europa té ganes de créixer en futbol femení. Sap que té un primer equip que sempre et dona força per generar equips de futbol base, però la campanya ha estat un cop damunt la taula del club de voler apostar-hi fort.

L'afició pel femení creix? 
De la primera temporada a aquesta hi ha hagut un canvi bastant significatiu. Encara estem molt lluny de com està la grada un dia de partit del primer equip masculí. No volem ni entrar en comparacions ni és aquest el nostre objectiu. Però som capaces, hem enganxat molta gent d'aquesta última temporada, sense que fos súper bona, i hem d'intentar cada any enganxar més gent perquè cada vegada n'hi hagi més al camp.

 Continuaràs entrenant el juvenil? 
Ara estem tancant tot, renovacions de càrrecs de cara a la temporada que ve. En breu podré dir exactament quin és l'equip que agafaré, perquè hi ha l'opció de poder crear un filial femení a l'Europa.