Les competicions estatals, objectiu dels clubs de gimnàstica al final de la temporada

El Gràcia GC defensa el liderat a la Lliga Ibèrica, La Salle vol mantenir-se a Primera de la Lliga Iberdrola i l'AE Gràcia-UBAE se centra en el Campionat d'Espanya de rítmica femenina

Esports

Rebeca Benolol, segona en categoria juvenil al Trofeu de Platja d'Aro
Rebeca Benolol, segona en categoria juvenil al Trofeu de Platja d'Aro | Cedida/TTFotos

Rrecta final de la temporada per a les entitats gracienques de gimnàstica. El Gràcia Gimnàstic Club defensarà la primera posició a la fase final de la Lliga Ibèrica de gimnàstica artística femenina, amb un equip de deu gimnastes a la Divisió C. L'entitat s'enfrontarà a rivals com Vila-Real, Benicàssim o Green Ladies de Vilassar. Després de ser suspesa el desembre passat, se celebrarà els dies 24 i 25 de juliol a Terrassa. El Gràcia GC ha recollit bons resultats de la segona fase de la Copa Catalana d'edat escolar, amb primer llocs a les categories Base 1 Grans (Júlia Sicart i per equips), Base 4 Grans (per equips) i Base 4 Mitjanes (Naroa Pérez), malgrat interrupcions i dificultats per entrenar-se de manera regular. "Hem notat aquesta falta d'exercici", apunta Maria José Guirao, directora tècnica del GGC.  

El Club Esportiu La Salle Gràcia participarà a la primera jornada de la fase regular de la Lliga Iberdrola de gimnàstica artística femenina amb l'objectiu de mantenir-se a la Primera Divisió. En aquesta competició, que tindrà lloc els propers 19 i 20 de juny a Gironella (Berguedà), l'entitat presenta dos equips amb una quinzena de gimnastes. Una prova després del tram de competicions per via telemàtica. "Hem fet més de tècnics audiovisuals que d'esports", lamenta el responsable d'Esports de La Salle, Paco López. 

L'Associació Esportiva Gràcia-UBAE se centra en preparar el Campionat d'Espanya de gimnàstica rítmica, del 23 al 30 de juny a Valladolid. Té opcions de fer un bon paper Rebeca Benolol, que va aconseguir el segon lloc en categoria juvenil al darrer Trofeu de Platja d'Aro. A la fase única del CEEB, destaquen les segones posicions del benjamí A i l'infantil B. "Ha estat una temporada complicada, però el balanç és positiu", explica Pilar Binefa, gerent de l'AE Gràcia-UBAE. L'entitat es recupera econòmicament. "S'ha pogut mantenir gràcies a les famílies que han confiat en la nostra activitat i han seguit amb nosaltres", afegeix.