L'Any Felícia Fuster inspira un espectacle de poesia, música i dansa que homenatja l'artista

Sota la direcció de la poeta gracienca Marta Pérez Sierra, la peça reivindica el llegat "innovador i universal" de Fuster

Cultura

La ballarina Aida González i Valeria Feigan, autora de la música
La ballarina Aida González i Valeria Feigan, autora de la música | Cedida

L'Any Felícia Fuster, presentat oficialment a finals de febrer, segueix el seu intens programa que busca rellançar la figura i l'obra d'una artista que va experimentar amb diferents llenguatges. En aquesta línia, aquest diumenge 6 el cicle Poesia als parcs presenta 'T'obro la meva veu sota dels núvols', un espectacle poètic en homenatge a Felícia Fuster que ha creat la poeta gracienca Marta Pérez Sierra, on participen la ballarina Aida González, la compositora Valeria Feigan i la també poeta Tònia Passola. Amb aquest espectacle multidisciplinar que agermana literatura, música i dansa, les autores volen transmetre el caràcter visual de la poesia de Felícia Fuster i el seu llegat "innovador i universal". "Res del que apareix a la peça, que porta per títol un vers de la Felícia, s'ha inclòs de forma gratuïta", explica Marta Pérez. Seguint la definició de la poesia de la Felícia Fuster com a “combat” i “cos”, l'escriptora gracienca va fer una selecció de poemes que funcionessin amb harmonia amb l'estil de ball d'Aida González. "Té molta traça i força, quan balla sembla que reciti amb el cos", assegura Pérez Sierra.

"Res del que apareix a la peça s'ha inclòs de forma gratuïta", diu Pérez Sierra

L'espectacle és un homenatge a Felícia Fuster, poeta i pintora, a qui li agradava experimentar i reflexionar, i per això les creadores de 'T'obro la meva veu sota dels núvols' han volgut recrear el seu món. En aquest sentit, la pintora Glòria Calafell, inspirant-se en la pintura de Fuster, ha fet els dos quadres que llueixen a l’escenari, i la compositora Valeria Feigan, ha composat expressament per a l’ocasió les peces i cançons de l'espectacle. "Com a poeta, inquieta i viatgera, es va impregnar de la poesia oriental, prova d’això són els seus haikus que també reproduïm amb la veu i el cos", assenyala la poeta.

Després de l'estrena a Móra d'Ebre i l'actuació d'aquest diumenge 6 a Collserola, tenen una desena d'actuacions previstes. "Esperem poder actuar també a Gràcia", clou Marta Pérez.

L'espai íntim de l'artista

Tant el format com el contingut de l'espectacle que es presenta aquest diumenge al cicle Poesia als parcs, s'han creat en homenatge a la Felícia Fuster en l'any del seu centenari. "Hi ha un moment que caminem tot recitant, i tirem fulls en blanc al terra perquè l'Aida González balli damunt com si fos el llapis, tot suggerint l'espai íntim de la Felícia", diu l'escriptora gracienca.