Del 4 a l'11 de juliol

Recomanem: 40è Aniversari de la Vella de Gràcia

Agenda

La Vella de Gràcia celebra 40 anys
La Vella de Gràcia celebra 40 anys | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

40è Aniversari de la Vella de Gràcia
Amb quatre dècades d'història, la Vella de Gràcia, que compta amb la colla infantil Els Malsons i amb la bèstia de foc L'Atzeries, celebra aquest dissabte l'acte principal de l'aniversari. En un seguit d’enceses de lluïments, es recrearan les diferents etapes de la història de la colla, mentre els dinamitzadors aniran explicant la cultura
del foc a Gràcia per situar el públic en les etapes recreades. Les enceses aniran a mées fins a una carretillada final de La Vella, un lluïment espectacular
de l’Atzeries i l’encesa d’uns plafons pirotècnics commemoratius.
Dissabte 5 de juny a la plaça Dones del 36, a les 20 h

Exposicions

Fins al 15 de juny
Campañà: L'estètica de la modernitat mecànica, mostra d'Antoni Campañà, fotoperiodista que va immortalitzar infinitud d'esdeveniments socials de la Catalunya del segle XX. Aquesta exposició reflexiona sobre la introducció de el vehicle en les ciutats i de quina forma va transformar els seus carrers. A través d'una selecció de més de 50 fotografies de vehicles i entorns industrials, el visitant podrà descobrir l'evolució dels paisatges urbans i admirar l'evolució de Barcelona i la societat entre 1925 i 1975.
Casa SEAT (Pg. de Gràcia, 109)

Fins al 18 de juny
Exposició Passarel·les, de Xavier Marín. És el diàleg amb els poemes de la plaqueta homònima de Felícia Fuster en la celebració del seu centenari. En paraules de Lluïsa Julià: Fuster formula una estrofa nova. Es tracta de la «passarel·la»
una composició que allarga d’un vers la tanka clàssica i que permet el vers lliure. És una taca de color, una forma dinàmica que busca i accentua el moviment.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabre, 3)

Fins al 20 de juny
L'exposició dels 150 anys de la Revolta de les Quintes, un dels actes centrals de la commemoració que s'havia de celebrar l'any passat, s'ha inaugurat aquest dimecres de la mà del seu comissari, l'historiador i president del Taller d'Història de Gràcia Josep Maria Contel. La mostra analitza les claus d’un conflicte de fa més d’un segle i mig on una gran part de les dones de la vila de Gràcia es va enfrontar a les autoritats civils i militars per aturar la crida d’una nova lleva de joves graciencs per ser incorporats a l’exèrcit espanyol. [Vídeo de la inauguració]
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 25 de juny
Exposició Alimentació Sostenible. Emmarcada al cicle La Primavera Verda, l'exposició, impulsada per l'equip de l'espai de Consum de Barcelona, promou una reflexió sobre l'impacte del model alimentari actual en la salut de les persones i en la del planeta. També dóna a conéixer alternatives per fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 29 de juny
Exposició Professors de solitud. J. Esquirol, fotògraf - J. Pla, escriptor. Fotografies de Josep Esquirol que retraten el paisatge i la gent de l'Escala dels anys 10, i textos de Josep Pla de procedència diversa; publicats en diferents volums de la seva Obra Completa: El quadern gris, El meu país i sobretot, Aigua de mar, llibre en el qual hi aplegà narracions de temàtica marinera i on descriu magistralment la forma de vida dels pescadors de la costa empordanesa i les seves famílies.
La Violeta (Maspons,6)

Fins al 30 de juny
Exposició Dona Subjecte. Collages de Claudia Montes on l'artista reivindica les dones com a individus, un fet simple però que s'ha posat en qüestió històricament. La inauguració serà dimarts 1 de juny a les 18 h amb limitació d'aforament i inscripció prèvia a través del formulari de la web de l'espai.
Espai Jove la Fontana

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Actes

Divendres 4 de juny
Lletra petita: Dalt del cel. Amb Cristina Noguer. Edat: 6 mesos a 3 anys. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 11 h

Cicle Jove #Realsex. Taller: Relacions sexoafectives sanes.
Centre CJAS (La Granja, 19), a les 17.30 h

Taller: Laboratori de contes i imatges.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 17.30 h

Teatre: Les forcada. Representació de l'obra d'Albert Capel, a càrrec del grup Vada Retro Teatre. Cal reverva prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 18h

30è aniversari de la revista Amaniaco. Presentació del número especial del còmic Amaniaco pel seu 30è aniversari. Aquesta revista d’historietes ret homenatge als seus “avis”, els dibuixants de l’anomenada Escola Bruguera. La presentació anirà a càrrec de Jordi Coll, coordinador i editor de la revista.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15), 19h

Monòleg: El anticoach, amb Tian Lara.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 21 h

Dissabte 5 de juny
El col·lectiu artística feminista i antifeixista Artista o Musa presenten el concert de Las Opinólogas + xerrada a càrrec d'SMAC (Sindicat de Músics Activistes de Catalunya).
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 12 h

Teatre: Homenatge a Federico García Lorca (cia La Coquera). Cal reserva prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18 h

Teatre: Les forcada. Escrita per Albert Capel, a càrrec de la cia Vada Retro.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 18 h

Monòleg: Escocía, amb Txabi Franquesa.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 21h
Dilluns 7 de juny
Narració oral per a adults: Solo cuando me rio, amb Virginia Imaz.
La Casa dels Contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h

Dimarts 8 de juny
Club de lectura juvenil.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 18 h

Dimecres 9 de juny
Infantil: Shhh! 3 contes d'en Chris Haughton. A càrrec de Martha Escudero. Edat: 0-3 anys.
Bibl. Jaume Fuster (pl. Lesseps), a les 11 h
Ciutat i Ciència: Les rutes globals de transport marítim i el canvi climàtic: l'Àrtic, Suez, Cap de Bona Esperança i el Corredor Mediterrani. A càrrec de Jordi Torrent (cap d'estratègia del Port de Barcelona) i Maria Garcia (Ecologistes en Acció).
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18.30 h

Taller per a adults: Garbancito, ¿dónde estás?
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 18.30 h

Dijous 10 de juny
Concert: Galgo Lento.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 20 h

Entitats

Divendres 4 de juny
Cicle de resistències internacionals: Què està passant a Sheikh Jarrah? Amb Aritz García Gómez, especialista en Orient Mitjà i Palestina, i Saed Omar, expres polític palestí.
La Torna (Goya, 18), a les 20h

Teatre: Entreacte literari. A càrrec del Grup de Teatre i Poesia del Centre dins dels actes del Dia de l'Associacionisme Cultural.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 19 h

Dissabte 5 de juny
Petita Ruta Històrica. Tema: Ateneus Llibertaris de l'època republicana, Abel Paz i Dones en temps de República i Guerra Civil. Organitza Grup de Memòria Històrica de l'Ateneu Llibertari. Durada, 1h.30.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 11h
Diumenge 6 de juny
L'Ou com balla. La Fadrinalla de Gràcia.
Oratori de Sant Felip Neri (Sol, 8), d'11 a 13 h i de 17 a 20 h

Dimarts 8 de juny
Memòries d'un humanista llibertari: Joan Vicente. Amb Juanjo Gallardo i Roser Vicente. Presentació del llibre 'Allò que el vent no s'endugué'. Organitza Agita't Gràcia.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19h

Xerrada: L'octava de Corpus a Gràcia. A càrrec de JM Contel, president del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis
La Violeta (Maspons, 6), a les 19 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona