Primer dia de feina en videojoc

Samuel Bleda, alumne de Cicles Formatius Superiors de La Salle Gràcia, guanya el repte EAE & Nestlé amb una idea per al teletreball

Societat

Samuel Bleda, a la presentació de la idea a l'escola de negocis EAE
Samuel Bleda, a la presentació de la idea a l'escola de negocis EAE | Cedida

L'estudiant de Cicles Formatius Superiors (Màrqueting i Publicitat, Gestió de Vendes i Espais Comercials) de La Salle Gràcia Samuel Bleda (Barcelona, 2000) ha guanyat el primer premi del repte EAE & Nestlé, que organitza l'escola de negocis, amb una proposta per millorar l'arribada de nous treballadors en una empresa (on-boarding). Bleda és un dels catorze finalistes d'aquesta marató d'idees, amb més de 130 participants.

Quines aplicacions té la idea?
Pretén digitalitzar una empresa en format de videojoc perquè tots els treballadors que fan la feina desde casa, puguin fer-ho d'una forma més propera. Tindrien el seu personatge i haurien de donar-li vida com si fossin a l'empresa. Busquem que des de casa tinguis una experiència similar a la presencial, per humanitzar la feina a distància.

En què consisteix l'on-boarding?
M'agrada definir-ho com el primer dia. La persona que el fa el primer contacte amb l'empresa acostuma a ser un becari o un treballador en pràctiques. Ha de ser un procés el més positiu i agradable possible. Moltes empreses es veuen afectades per un mal on-boarding, provoca perdre molts nous treballadors.

Com se't va ocórrer la proposta?
Vaig partir de la pregunta "Com puc fer més presencial una feina a distància?". Un cop teníem les idees més bàsiques, havia de buscar una forma de destacar. Agraeixo el suport de Carlos Patarro, professor de Gestió de vendes a La Salle. 

El premi cobreix el cost del 1r curs del Grau en Màrqueting i Comunicació Digital, què suposa per a la teva carrera?
Suposa menys preocupacions, però del futur no sabria dir.