El Districte ja assumeix que expropiacions previstes al canvi del Pla General no es faran

"A Frígola sí que creiem que podem avançar cap a una desafectació, perquè aquest pla en general desafecta, encara que sembli que passa el contrari", va sostenir Badia

Societat

Pancartes al passatge Frígola, a l'entrada de l'espai afectat pel túnel previst
Pancartes al passatge Frígola, a l'entrada de l'espai afectat pel túnel previst | À.G.P.

Les expropiacions calendaritzades a sis (1 a 8 al quadre) i dotze anys vista (9 a 12 al quadre) des del moment que s'aprovi definitivament el canvi del Pla General en l'àmbit de Gràcia, avançades per aquest setmanari el passat mes de març (vegeu núm. 837) i un cop ja es va tancar el període d'al·legacions el 19 de maig amb 55 demandes, han entrat aquesta setmana en una dimensió de dubte assumit pel Districte.

"Ara ens toca afinar molt bé; el cas de Frígola sí que creiem que podem avançar per una desafectació", va apuntar a l'audiència pública el regidor de Gràcia, Eloi Badia, que va vincular a preguntes dels veïns aquesta actuació amb la demanda de pacificació de Travessera de Dalt. "El carril bici del carrer Cardener no és determinant per resoldre Frígola", va afegir. Traducció: el Districte preveia obrir Frígola amb el polèmic túnel que enllaçaria amb Cardener per al pas de vianants i bicis.

La llista que ha revoltat alguns col·lectius veïnals no només a Frígola sinó també a Banyoles-Igualada però que es veu amb bons ulls en altres zones de Gràcia pel guany d'interiors d'illa a Carolines, a Ca La Marquesa (Maignon-Valldoreix) o al veïnat del pàrquing i antic teatre Principal (Sant Pere Màrtir), ha centrat aquest dimarts l'audiència pública, i Badia fins i tot ha sostingut que l'MPGM "en general desafecta, encara que sembli que passa el contrari".

Maignon i Mercedes, per a expropiacions. El Districte no només va subratllar les desafectacions dels queixals de Gran o Travessera de Gràcia sinó que va remarcar que les expropiacions ja es preveien, com el cas de Banyoles-Igualada, i que "només n'hem fet dues de noves", va dir Badia, al·ludint a les parcel·les de Maignon i Passatge Mercedes per a habitatge públic i per a possibles expropiacions. "Les podrem fer totes o totes són d'interès? Segurament no les podrem analitzar totes", va afegir adduint qüestions de temps.

Les dotze expropiacions de l'MPGM

1. Frígola-Cardener. Connexió en PB i equipament plantes pis
2. Jardins Menéndez-Pelayo. Obtenció sòl per a espai lliure
3. Jardins Mestre Balcells. Obtenció sòl per a espai lliure i equipament
4. Illa Carolines. Obtenció sòl per a espai lliure i equipament
5. Terrades-Milà-Terrassa. Obtenció sòl per a espai lliure
6. Maignon 1B. Obtenció de sòl per habitatge protegit
7. Ptge Mercedes 21-23. Obtenció de sòl per habitatge protegit i connexió espai verd
8. Pàrquing Principal. Obtenció sòl per a espai lliure
9. Jardins Ca la marquesa. Obtenció sòl per a espai lliure
10. Torrijos-Terol-T. Vidalet. Obtenció sòl per a espai lliure
11. Prolongació Tagamanent. Connexió cívica
12. Banyoles-Milà-Igualada. Obtenció sòl per a espai lliure