L'Hospital Evangèlic marca el trasllat de Gràcia el 2023 un cop engegades les obres al Poblenou

Els treballs del nou equipament sanitari, que s'han activat amb uns mesos de retard, permeten ajustar la reforma de l'espai del carrer Camèlies com a centre educatiu

Societat

Recreació digital del futur Hospital Evangèlic al Poblenou
Recreació digital del futur Hospital Evangèlic al Poblenou | Cedida

La història de l'Hospital Evangèlic com a referent sanitari privat a Gràcia des de finals del segle XIX ja ha posat en marxa el compte enrere per al conegut trasllat al Poblenou, en els terrenys de la superilla del carrer Ciutat de Granada, un cop el mes passat van engegar les obres del futur equipament i la setmana que ve tindrà lloc l'acte oficial de col·locació de la primera pedra.

L'activació del calendari, el qual inicialment havia d'arrencar el passat gener, ha desplaçat lleugerament els plans de trasllat del personal sanitari i obertura del nou espai al primer trimestre de 2023 en lloc de la primavera de 2022. No obstant això, el retard d'uns mesos no esmena la previsió general de canvi d'ús de l'encara actual seu de l'Hospital Evangèlic del carrer Camèlies, on des del gener de 2020 està prevista no només la ubicació de l'escola Teixidores de Gràcia (actualment en mòduls al carrer Encarnació) sinó també un institut d'ensenyament secundari (vegeu L'Independent núm. 784), una de es grans promeses de BComú en les passades eleccions.

El canvi d'ús del solar de Camèlies, en una operació global que ha significat per a l'Ajuntament desembutxacar 9 milions d'euros, suposa per a l'equipament sanitari un canvi radical de l'antiga fesomia d'obra vista en un bloc de cinc plantes i 116 llits a un edifici modern de 10.000 metres quadrats i que s'ha aconseguit augmentar fins als 190 llits.

El projecte de nou emplaçament del Nou Hospital Evangèlic al Poblenou ha anat a càrrec de PMMT Arquitectura, els mateixos autors del projecte arquitectònic d'un dels altres equipaments sanitaris privats que s'estan aixecant a la ciutat i concretament a Gràcia, al nord més extrem del districte, al barri dels Penitents, amb la residència El Mirador del grup FIATC, que té prevista la inauguració l'any 2022.