Lídia Escoda: "Aspirem a la quarta posició per disputar un playoff la temporada vinent"

La capitana del primer equip femení de waterpolo del CN Catalunya destaca la segona volta a la primera lliga i anuncia noves incorporacions per al curs 2021-22

Esports

Lídia Escoda, capitana i boia del 'Cata'
Lídia Escoda, capitana i boia del 'Cata' | Josep Ponferrada (PFotoalbums)

Sisena posició al final de la segona lliga. Així ha tancat el primer equip femení del CN Catalunya la participació a la Divisió d'Honor de waterpolo. Lídia Escoda (Sabadell, 1993), capitana del conjunt que entrena Gabor Egedi, apunta l'arribada de noves incorporacions (des del club confirmen dos reforços i un tercer per ratificar), per compensar les marxes de la portera Anna Horvath, que es retira com a jugadora i se'n va a Hongria; Hannah Vilanova, que torna al Japó per jugar amb la selecció d'aquell país; Mei Vilanova, que torna als Estats Units amb la seva universitat; i Liudmila Ianni, que torna a l'Argentina.

Després de jugar al grup pel títol de lliga i disputar la Copa de la Reina, quins reptes plantegeu per la propera temporada?
La part bona d'aquesta temporada és que les baixes que tenim són poques. La més important és la portera Anna Horvath, però mantenim el mateix bloc i s'incorporaran unes altres jugadores que ens poden anar bastant bé, bastant potents. Aviam si podem aspirar a la quarta posició per poder disputar un playoff. De cara a la Copa de la Reina, tornar a participar-hi i que ens toqui un bon sorteig.

Com valores aquest curs?
No ha sigut fàcil. Vam començar i ens va costar molt acoblar-nos amb les noves jugadores i les que hi havia aquesta temporada han hagut de fer altres posicions que mai no havien fet. La primera volta del primer grup va ser difícil. Vam perdre alguns partits que no tocava, encara havíem de saber com conjuntar-nos millor. A partir de la segona volta vam fer el canvi i va sortir la màgia aquesta dels últims tres partits. Va ser el temps de poder treballar juntes i corregir un error que teníem en defensa amb les inferioritats.

Què milloraríeu per la vinent?
Vindrà una jugadora esquerrana, és un gran punt de millora perquè totes les jugadores que tenim són dretanes, i sempre és molt complicat estar en una posició amb l'angle tancat. Amb aquesta incorporació ens ha de sortir millor l'atac per les posicions d'1-2. Seguim les mateixes boies, Roline Schuijt i jo, que al final de temporada ens hem comunicat molt bé en l'atac en aquesta posició. I un altre punt de millora seria tenir més llançadores i que fossin més efectives, perquè ens ha faltat una miqueta més d'efectivitat en els llançaments.

Al penúltim partit de lliga contra el Sant Andreu, Ona Tarriño, campiona d'Espanya amb la selecció catalana infantil, va ser convocada i va jugar-hi minuts.
M'agrada molt el que va fer Gabor. És una noia que dona confiança i que es veu que més endavant pot donar un plus.

Al setembre afrontaràs la tercera temporada amb l'equip.
Com a jugadora la següent temporada ja serà l'última  perquè em vull retirar també com l'Anna. Ja tinc 28 anys vaig cap als 29. Estem en un esport que, com la majoria de femenins, no podem viure de l'esport. Al masculí cobren un sou de treballador, nosaltres encara no hem arribat a aquest punt. Estem de camí però no hem arribat encara.

Com continuaràs després la vinculació amb el waterpolo?
Tinc un projecte com a entrenadora a Encamp, a Andorra, per treballar en el waterpolo base.