L'Europa masculí, pendent de les renovacions i els rivals a la Segona RFEF

El pla de competició preveu el descens directe de cinc dels divuit equips de cada grup i la disputa d’una promoció de permanència

per Albert Benet

Esports

El Nou Sardenya, amb pedaços a la gespa, a punt per Segona RFEF
El Nou Sardenya, amb pedaços a la gespa, a punt per Segona RFEF | Lely R.

El mercat de renovacions i fitxatges va més lent que altres temporades al Nou Sardenya. A l’hora de tancar aquesta edició, l’Europa ha confirmat la primera de les renovacions previstes del capità Àlex Cano i ha publicat les baixes dels defenses Martí Alba, Adri Guillén, i el davanter Èric López. Tres jugadors que han tingut pocs minuts al llarg de la temporada 2020-21. Aviat es coneixeran els noms dels futbolistes que afrontaran la nova Segona RFEF.

Aquesta setmana s’ha confirmat que la categoria que estrenarà el club gracienc, el quart nivell del futbol espanyol, la formaran cinc grups de divuit equips cadascun que es repartiran seguint criteris de proximitat geogràfica. Si això es compleix, l’Europa i la resta de clubs catalans de Segona RFEF (Lleida, Badalona, Espanyol B, Prat, Cerdanyola i possiblement Terrassa, que ocuparia la plaça del Vilafranca) hauran de viatjar a les Balears (4 clubs), el País Valencià (6) i l’Aragó (6). No se saps encara si tots els equips d’una mateixa delegació federativa aniran en un grup únic o bé els separaran, com s’especula darrerament amb els quatre clubs d’Alacant.

Pel que fa al pla de competició, el campió pujarà a Primera RFEF i els cinc darrers classificats baixaran directament a Tercera RFEF. Els quatre pitjors tretzens jugaran la permanència.