De l'11 al 18 de juny

Recomanem: Cor Drassanes a Santa Maria de Gràcia

Agenda

Cor Drassanes a Santa Maria de Gràcia
Cor Drassanes a Santa Maria de Gràcia | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Cor Drassanes a Santa Maria de Gràcia

Després d'un any de restriccions, el Cor Drassanes, un cor amateur de Barcelona molt vinculat al Museu Marítim, es posa de nou en marxa i ho fa amb un concert especial a l'Església Santa Maria de Gràcia.

L'espectacle, titulat 'De musicals', inclou els temes de musicals ben coneguts, com ara Lalaland, Mamma mia, Rocketman i altres temes de música pop i musicals de Broadway. Seran 40 cantaires ( el Cor Drassanes i l'Orfeó Badaloní) sota la direcció d'Óscar Peñarroya i acompanyats de bateria, teclat, guitarra i dos vocalistes professionals.

Dissabte 19 de juny a l'Església Santa Maria de Gràcia (Sant Pere Màrtir, 5), a les 21.30 h

 

Exposicions

Fins al 15 de juny
Campañà: L'estètica de la modernitat mecànica, mostra d'Antoni Campañà, fotoperiodista que va immortalitzar infinitud d'esdeveniments socials de la Catalunya del segle XX. Aquesta exposició reflexiona sobre la introducció de el vehicle en les ciutats i de quina forma va transformar els seus carrers. A través d'una selecció de més de 50 fotografies de vehicles i entorns industrials, el visitant podrà descobrir l'evolució dels paisatges urbans i admirar l'evolució de Barcelona i la societat entre 1925 i 1975.
Casa SEAT (Pg. de Gràcia, 109)

Fins al 18 de juny
Exposició Passarel·les, de Xavier Marín. És el diàleg amb els poemes de la plaqueta homònima de Felícia Fuster en la celebració del seu centenari. En paraules de Lluïsa Julià: Fuster formula una estrofa nova. Es tracta de la «passarel·la»
una composició que allarga d’un vers la tanka clàssica i que permet el vers lliure. És una taca de color, una forma dinàmica que busca i accentua el moviment.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabre, 3)

Fins al 20 de juny
L'exposició dels 150 anys de la Revolta de les Quintes, un dels actes centrals de la commemoració que s'havia de celebrar l'any passat, s'ha inaugurat aquest dimecres de la mà del seu comissari, l'historiador i president del Taller d'Història de Gràcia Josep Maria Contel. La mostra analitza les claus d’un conflicte de fa més d’un segle i mig on una gran part de les dones de la vila de Gràcia es va enfrontar a les autoritats civils i militars per aturar la crida d’una nova lleva de joves graciencs per ser incorporats a l’exèrcit espanyol. [Vídeo de la inauguració]
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 25 de juny
Exposició Alimentació Sostenible. Emmarcada al cicle La Primavera Verda, l'exposició, impulsada per l'equip de l'espai de Consum de Barcelona, promou una reflexió sobre l'impacte del model alimentari actual en la salut de les persones i en la del planeta. També dóna a conéixer alternatives per fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 29 de juny
Exposició Professors de solitud. J. Esquirol, fotògraf - J. Pla, escriptor. Fotografies de Josep Esquirol que retraten el paisatge i la gent de l'Escala dels anys 10, i textos de Josep Pla de procedència diversa; publicats en diferents volums de la seva Obra Completa: El quadern gris, El meu país i sobretot, Aigua de mar, llibre en el qual hi aplegà narracions de temàtica marinera i on descriu magistralment la forma de vida dels pescadors de la costa empordanesa i les seves famílies.
La Violeta (Maspons,6)

Fins al 30 de juny
Exposició Dona Subjecte. Collages de Claudia Montes on l'artista reivindica les dones com a individus, un fet simple però que s'ha posat en qüestió històricament. La inauguració serà dimarts 1 de juny a les 18 h amb limitació d'aforament i inscripció prèvia a través del formulari de la web de l'espai.
Espai Jove la Fontana

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)
Actes

Divendres 11 de juny
Concert: Galgo Lento.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 20 h

Concert: Biel Majoral presenta 'Arasíquesí'.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Concert: Mama Dousha + Yung Rovelló.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20.45 h

Dissabte 12 de juny
L'antropòloga i investigadora Neus Roig presenta No llores que vas a ser feliz, el tráfico de bebés en España: de la represión al negocio (1936-1996).
Biblioteca Jaume Fuster, a les 11 h

Contes a la mà. Contes fresquets. Amb Anna Casals. Edat: 2-4 anys. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 12h

Festival Simfònic. Cal inscripció prèvia.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 12 h i a les 18 h

Presentació del llibre Músics de Diables del Prat. Amb sonada dels tabalers dels Músics de Diables del Prat i dels grups convidats Kabum i Percúdium.
CAT (pl. Anna Frak, s/n), a les 18 h

Teatre: Quin caràcter, a càrrec del grup Prosceni Teatre Blauter de la Universitat Abat Oliba CEU.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.15h

Nit d'humor: Escocía, amb Txabi Franquesa.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 21 h

Diumenge 13 de juny
Impro Barcelona presenta Impro A Gogó.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 12 h

Teatre musical: Las chicas del coro.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 17 h

Teatre: ARCAS 2020, de VVAA Col·lectiu.
Teatre Lliure (Montseny, 47), a les 18h

Dilluns 14 de juny
Literatura i psicoanàlisi: els consentiments. El lunes nos querrán de Najat El Hachmi. Amb Carlota Subirós, escriptora, i Irene Domínguez, membre de l'Escola Lacaniana de Psicoanàlisi.
Biblioteca Jaume Fuster, a les 18.30 h

Dimarts 15 de juny
Gràcia República. Debat amb l'Associació Salvem l'Alzina, Amics del Verd i del Patrimoni, Protegim l'Illa Interior i No al Vial del passatge Frigola.
Lluïsos de Gràcia, a les 19 h
Dimecres 16 de juny
Concert músico-poético-visual: Connexions amb Lluís Fortuny.
Biblioteca M. Antonieta Cot i Miralpeix (Pg. Vall d'Hebron, 65-69), a les 18.30 h

Dijous 17 de juny
Salut: Higiene postural contra els dolors.
Can Carol (Cambrils, 26-28), a les 18.30 h

Divendres 18 de juny
Inauguració de l'exposició Obrim Mirades, de la Fundació Friends.
Espai Jove la Fontana, a les 17 h

 

Entitats

Divendres 11 de juny
Recapte d'aliments per a Grècia. SOS Refugiados BCN. Fins al 12 de juny.
Punts de recollida: Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord, 7), de 9 a 21 h i El Centre (Ros de Olano, 9), de 10.30 a 13.30 h i de 16.30 a 23 h, i ds de 17 a 23h

Diumenge 13 de juny
Cinema: La Zona Muerta (David Cronenberg). Organitza Agita't Gràcia.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Dilluns 14 de juny
Dilluns Republicans: Arrels del republicanisme catalanista. Amb Jordi Serrano Blaquer, historiador i rector de la UPEC.
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 34), a les 18.30 h

Dimecres 16 de juny
La  veu afònica de la Campana dels Quintos. Ruta amb els ulls tapats per la història i els sons de la vila de Gràcia. Cal inscripció: aula@boscturull.cat
Lloc de trobada: Plaça Lesseps davant de la biblioteca Jaume Fuster, a les 17.30 h

Dijous 17 de juny
Homenatge a Antoni Castells i Duran. Projecció del documental 'Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa'. Organitza Grup de Memòria Històrica de l'Ateneu Llibertari.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Dilluns 21 de juny
Torneig infantil de Tennis Taula. Obert individual. Per a infants de 6 a 12 anys (no federats). Inscripcions a la secretaria del Centre.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 17 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona