'Un any fent festa'

La Fundació Festa Major impulsa un conte amb l'editorial Mediterrània per descobrir el dia a dia de les comissions

Societat

Il·lustració que mostra el dia oficial de la presentació de la Festa
Il·lustració que mostra el dia oficial de la presentació de la Festa | Robert Garcia

Un dia de tancament d'ara fa uns mesos sona el telèfon de la redacció: l'Alba Puig, de l'editorial Mediterrània, pregunta sense gaires preàmbuls: "vols fer un conte?". La resposta és afirmativa, evidentment. Ningú es pot resistir a escriure sobre la festa major i la cultura popular de Gràcia per als millors lectors que hi ha: la canalla. També és cert que a l'Alba poca cosa li diries que no; tot és pot fer i tot té solució.

Així que en poc temps tenim un dream team format: la Fundació Festa Major per una banda, que en això de les novetats editorials ja té experiència, l'editorial Mediterrània, també amb uns anys recorreguts en literatura infantil, l'il·lustrador Robert Garcia -que ja havia treballat anteriorment amb l'editorial-, Jana Moral -encarregada de la guia pedagògica- i una servidora. Objectiu: fer entre totes un conte il·lustrat que expliqui tota la tasca que els festers i les festeres fan durant 365 dies a l'any, un llibre que mostri els valors de les comissions, l'esforç i la dedicació de persones que comparteixen il·lusions i espais que fan de Gràcia un territori únic.

La presentació oficial del llibre Un any fent festa, les aventures d'una família festera de la Vila de Gràcia' tindrà lloc aquest dissabte a la placeta Manuel Torrente en el marc de la Petita Festa Blava que han organitzat els Castellers de la Vila, amb contacontes i tallers. I també una miqueta de nervis per estar a l'alçada dels millors lectors del món.