El Districte autoritza un 53% de les terrasses extra pels bars i restaurants de les més de 300 demanades

Hi ha 88 peticions encara en tràmit que Gràcia resoldrà estudiant criteris de mòduls reduïts o excepcions a la mida de pas mínima

Societat

La terrassa denegada per estar en zona ZARE, amb pivots autoritzats
La terrassa denegada per estar en zona ZARE, amb pivots autoritzats | A.B.

L'estira i arronsa a les places té múltiples derivades però una de principal és la sensibilització que els amos de les terrasses tenen sobre la dinàmica d'autoritzacions de terrasses extra com a mesura que l'Ajuntament va plantejar el 2020 per donar aire a un sector molt castigat per l'aturada de la Covid. Per avaluar l'estat de la qüestió de les peticions i actualitzar la revisió promesa de terrasses denegades (vegeu núm. 847), el Districte i l'Associació de Bars i Restaurants de Gràcia s'han reunit aquest dijous per avaluar que s'han autoritzat un 53% de les més de 300 terrasses demanades.

Fins al juliol de 2020 Gràcia era un dels districtes més restrictius, juntament amb Ciutat Vella, a l'hora d'atorgar terrasses extra, però el pla de xoc per al sector del comerç aprovat l'octubre passat va fer entrar en una segona onada un grapat de noves peticions que s'han concretat tant a les places com als carrers secundaris. Ara les xifres segueixen sent restrictives però menys: hi ha hagut 171 autoritzacions sobre un total de 319 peticions, amb 141 denegacions i set revocacions.

El nou capítol de negociació entre Districte i bars i restaurants se centra ara en les 88 peticions que queden per tramitar i que Gràcia ha demanat a Barcelona una cobertura legal específica per aplicar criteris específics: taules d'1,5 x 80, excepcions a la mida de pas mínima o autorització encara que la terrassa se situa a l'altra banda de la calçada del carrer on hi ha l'establiment.

Marxa enrere en una terrassa atorgada per estar a la Zona Acústica de Règim Especial

Ni l'administració es lliura de cometre errors clamorosos en el garbuix legal de les terrasses extra. Així ha estat en el cas d'una terrassa demanada al gener i atorgada al maig a Torrent de l'Olla, però que ara ha rebut una denegació per trobar-se en la zona ZARE.