Marc Tomàs: "El format de la competició ens ha ajudat molt"

Després d'assolir la permanència a la Tercera Estatal de futbol sala, el veterà capità del primer equip del Gràcia FS es retira com a jugador per les lesions i la manca de temps

per Pol Alonso

Esports

Marc Tomàs penja les botes però seguirà vinculat al Gràcia FS
Marc Tomàs penja les botes però seguirà vinculat al Gràcia FS | Pol Alonso

El primer equip del Club Gràcia Futbol Sala té tres baixes de cara a la propera temporada, una de les quals el capità Marc Tomàs. Després d’assolir l’objectiu de la salvació el ja veterà jugador gracienc ha decidit penjar les botes per falta de temps i les lesions que han minvat molt aquests últims anys de la seva carrera.

Sempre vas creure en les possibilitats de l’equip i que se salvaria, per què ho tenies tan clar?
Sabíem que era un any diferent. Amb un format de competició normal, arribar al desembre-gener amb els pocs punts que portàvem seria casi impossible remuntar-ho, però el format que hi havia et permet fer una primera fase molt dolenta com va ser la nostra i arribar a la segona amb opcions. Vam tenir molta sort, el penúltim classificat va tenir pitjor grup que nosaltres. Ho tenia clar pel format de competició i per com estava l’equip.

El teu paper com a capità, tot i tenir poca participació al camp per les lesions, com ha ajudat l’equip?
Per desgràcia ha estat un any difícil en l’apartat individual, però si alguna cosa m’ha ensenyat aquest esport és que el grup està per sobre de tot. Molt content amb l’objectiu grupal i crec que he donat un punt de veterania. És un grup jove, en què el tema mental era important per les derrotes inicials i donar aquest punt de recolzament a l’equip encara que no sigui des de la pista ha estat important per ells i així m’ho han fet saber.

Seguiràs vinculat al club?
Sí. No tindré una funció de segon entrenador o alguna cosa així que em faci estar tots els dies d’entrenaments, però vaig parlar l’altre dia amb l’Albert [Higueras, l'entrenador] i l’Edu (Roca, el president] i vam decidir que intentaria ajudar l’equip sobretot a partits i més. Serà una figura de suport al cos tècnic i els dies que pugui venir als entrenaments a donar un cop de mà. No em vull desvincular del tot del grup ni del club, que no em lligui 100%, ja que si em comprometo a alguna cosa no vull fallar.

Com veus l’equip de cara la pròxima temporada i quin creus que ha de ser l’objectiu?
L’any que ve si tot va bé tornem a format de competició habitual. Serà una lliga molt difícil perquè baixen molts equips de 2a B, ja que l’any de pandèmia no va haver descensos, per tant ens espera una categoria realment dura. Hi ha un bloc de jugadors joves de la casa que van sumant anys i creixent, més tres fitxatges que vénen de fora. L’objectiu ha de ser assentar-se a la categoria l’any vinent.