Del 25 de juny al 2 de juliol

Recomanem: Taller 'tote bag' pel Dia de l'Orgull

Agenda

Taller 'tote bag' pel Dia de l'Orgull LGTBI
Taller 'tote bag' pel Dia de l'Orgull LGTBI | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Taller 'tote bag' pel Dia de l'Orgull  

Amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI el 28 de juny, gràcia se suma a la diada reivindicativa amb diferents activitats. L’Ateneu de Fabricació de Gràcia organitza un taller, centrat en la moda com a vehicle visibilitzador, per crear Tote Bags amb missatges inclusius. Els usuaris tindran total llibertat per expressar-se lliurement i plasmar a la seva manera missatges que donin visibilitat al col·lectiu LGTBI. La duració del taller és de dues hores i el nombre de persones participants s'ha fixat en sis (totes les edats). La inscripció prèvia és obligatòria (afabgracia@bcn.cat).

Dilluns 28 de juny a l'Ateneu de Fabricació de Gàcia (Perill, 8), a partir de les 10.30 i fins les 18 h

Exposicions

Fins al 25 de juny
Exposició Alimentació Sostenible. Emmarcada al cicle La Primavera Verda, l'exposició, impulsada per l'equip de l'espai de Consum de Barcelona, promou una reflexió sobre l'impacte del model alimentari actual en la salut de les persones i en la del planeta. També dóna a conéixer alternatives per fer possible una alimentació més saludable i sostenible.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Del 25 al 27 de juny
20a Exposició / Concurs de pintura. L'Associació de Veïns i amics del Passeig de Sant Joan organitza la vintena Exposició/ Concurs de pintura motiu de la Festa Major del barri del Camp d’en Grassot. Tindrà lloc al centre del Passeig de Sant Joan entre els carrers d’Indústria i de Provença. El concurs s’organitza en dues seccions: general i aficionats. L’espai per exposar cada concursant és el mateix a les dues seccions. Les dues úniques diferències entre les seccions són les mides mínimes de les obres i els premis. Els autors de les obres decideixen a quina secció es presenten.
Passeig de Sant Joan (entre Indústria i Provença)

Fins al 29 de juny
Exposició Professors de solitud. J. Esquirol, fotògraf - J. Pla, escriptor. Fotografies de Josep Esquirol que retraten el paisatge i la gent de l'Escala dels anys 10, i textos de Josep Pla de procedència diversa; publicats en diferents volums de la seva Obra Completa: El quadern gris, El meu país i sobretot, Aigua de mar, llibre en el qual hi aplegà narracions de temàtica marinera i on descriu magistralment la forma de vida dels pescadors de la costa empordanesa i les seves famílies.
La Violeta (Maspons,6)

Fins al 30 de juny
Exposició Dona Subjecte. Collages de Claudia Montes on l'artista reivindica les dones com a individus, un fet simple però que s'ha posat en qüestió històricament. La inauguració serà dimarts 1 de juny a les 18 h amb limitació d'aforament i inscripció prèvia a través del formulari de la web de l'espai.
Espai Jove la Fontana

Exposició Obrim Mirades. A càrrec de la Fundació Friends. Una mostra fruit del taller de fotografia que s'ha realitzat al llarg de sis sessions a través del qual les persones participants van desobrir actituds i capacitats artístiques que desconeixien. Aquesta fundació és una entitat sense ànim de lucre que dona suport a joves amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) i amb problemes de comunicació social, relació i empatia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Actes

Divendres 25 de juny
Concert: Dreyma.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 20 h l Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 19 h

Cicle LGTBI. Performance a càrrec de Faggot Hunters i La Jonka. Aforament limitat amb reserva prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19 h

Concert: Dreyma.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 20 h

Festa Major Camp d'en Grassot 2021: Correfoc estàtic a càrrec de la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia.
Plaça La Sedeta, a les 20.30 h

Ball de Festa Major amb en Joan. Associació de Veïns Camp d'en Grassot.
Carrer Grassot (entre Indústria i Còrsega), a les 23.30 h

Dissabte 26 de juny
Festa Major Camp d'en Grassot 2021: Xocolatada i jocs infantils, XII concurs gastronòmic de postres i gran botifarrada. Organitza AVV Camp d'en Grassot.
Carrer Grassot (Indústria amb Còrsega), a partir de les 17 h

Teatre: En contra (recull d'escenes d'Esteve Soler). A càrrec de Nòmades, teatre crític de Gràcia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.30 h

Ballada amb Swing Maníacs. Aforament limitat, reserva prèvia a https://jams.swingmaniacs. Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan.
Passeig de Sant Joan (Indústria i Provená), a les 19h

Diumenge 27 de juny
Club d'Agility Ciutat Comtal. Exhibició de mascotes en diferents tipus d'obstacles. Organitza AVV. Camp d'en Grassot.
Carrer Indústria (entre Nàpols i Roger de Flor), de 10 a 14 h

Espectacle: L'Egoisme Gegant, amb música en directe, a càrrec de la Cia. Pengim-Penjam. Inspirat en el conte el Gegant Egoista d’Oscar Wilde. A partir de 3 anys.
Cal reserva prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 12h

FM Camp d'en Grassot: Activitats infantils, jocs d'aigua i pintura. Organitza Grassonets del Camp i APC Gràcia Sud.
Plaça Caterina Albert, de 12 a 14h

Pregó de Festa Major a càrrec de Marisol Solís (Projecte Radars), Maribel Ampolla (Mercat Abaceria) i CAP Claret + Festa intergeneracional del projecte Radars. Actuacions de l'Esbart Vila de Gràcia, dels Bastoners de Gràcia i de la Colla infantil dels Bastoners.
Passeig de Sant Joan (davant monument Anselm Clavé), a partir de les 17h

Concert: Los pelos del gato (rumbal) i The Rayberis (versions).
Plaça Caterina Albert, a les 19 h

Dimarts 29 de juny
Concert de Festa Major per a la gent gran.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 18 h
Projecció del curtmetratge Candi. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19 h

Dijous 1 de juliol
Exposició Curem-nos les ferides. La fotògrafa Irina Guan presenta un recull de fotos per donar visibilitat a diferents tipus de cossos femenins i desmuntar prejudicis i estereotips. Fins al 15 de juliol.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18 h

Entitats

Divendres 25 de juny
Santiago Calleja una retrospectiva. Recital Poètic amb Santiago Calleja, Emilia Salas i Inés Encuentra, "15 años y un poema". Organitzat per Agita't Gràcia.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Teatre: S'aixeca el teló. Espectacle de música, ball i teatre.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 21.30 h

Dissabte 26 de juny
Teatre: S'aixeca el teló. Direcció: Sergi Saboya i Víctor Clotet. Direcció musical: Òscar Zurriaga, Irene Santos i Lluís Ruf.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 21 h i dg a les 18 h

Inauguració de l'exposició El Pintor Eventual de Jacob MILLA Rodríguez.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 18 h

Dimecres, 30 de juny
Solidaritat amb Juana Ruíz Sánchez, cooperant a Palestina detinguda per Israel. Projecció de la pel·lícula 3000 Nits, de la directora palestina Mai Masri. SODEPAU, Helia Dones, Ateneu La Torna, Comunitat Palestina Catalunya, Coordinadora de Colles de Cultura Gràcia i Agita't Gràcia .
La Violeta (Maspons, 6), a les 18.30 h

Divendres 2 de juliol
Cicle de cine a la fresca.
Associació La Miranda (Av. Coll del Portell, 74), a les 20h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona