Romina Krieger (Òpera amb Gràcia): "Es necessita més educació cultural i musical"

Amb una gala lírica comença aquest diumenge a l'Oratori Sant Felip de Neri un festival que busca apropar l'òpera al públic familiar

Cultura

Romina Krieger, soprano i productora del festival
Romina Krieger, soprano i productora del festival | Cedida

Aquest diumenge 4 de juliol arrenca el festival Òpera amb Gràcia, una primera edició que pretén consolidar les bases d'una proposta que busca apropar aquest gènere a un públic familiar. El lloc, el claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri. Romina Krieger, soprano i directora del projecte, en dóna més detalls.

Per què decidiu crear aquest festival ara? 
Neix de la col·laboració amb el mestre Guerassim Voronkov, professor universitari i amb una llarga trajectòria, i amb la directora d'escena Maria Voronkova. Vam decidir ajuntar la nostra experiència per crear un festival d'òpera de mig format, amb propostes més accessibles, tant per la durada (una hora i mitja) com pel preu (12 euros). Per aquesta primera edició oferim una gala lírica, dues òperes i un espectacle de nova creació sobre les dones de Mozart.

Quins han estat els criteris a l'hora de dissenyar el programa?
Ens agrada molt La Bohème de Puccini perquè és de les obres que més hem fet i creiem que pot atraure molt al públic perquè ho té tot: és divertida i tracta els grans temes. També volíem donar una oportunitat als joves que acaben de graduar-se del conservatori del Liceu, que sortiran a l'escenari en el primer concert, que girarà entorn a les figures de Mozart, Puccini i Donizetti. 

Quin és l'objectiu principal?
Donar a conèixer l'òpera al públic de Gràcia, crear les bases i iniciar un projecte que, malgrat les dificultats, es converteixi en una proposta fixa i que a més s'estengui a d'altres barris de la ciutat. 

Com es pot atreure els joves?
Crec que per això necessitaríem un tiktoker que digués que l'òpera mola. En general necessitem més educació cultural i musical, perquè la música és un moment per compartir. En aquest sentit hi crec molt en les corals. La nostra proposta es dirigeix sobretot al públic familiar. 

Després de la presentació, quines son les expectatives?
A La Violeta va anar molt bé i esperem omplir totes les sessions. Al cap i a la fi és una prova i ja veurem com va, però la nostra aposta és ferma i estem molt il·lusionats. A més el lloc és fantàstic.

El programa

Diumenge 4 de juliol
Concert d'inauguració: Obres de Mozart, Donizetti i Puccini. Amb Facundo Muñoz, Kimiyo Nakako, Laia Mata, Marta Muñoz, Laura Elena López, Jaime Roda. Direcció musical i piano: Guerassim Voronkov. 

Dissabte 10 de juliol
G. Puccini, La Bohème

Dissabte 17 de juliol
Les dones de Mozart

Diumenge 25 de juliol
Donizetti, Don Pasquale

Totes les sessions son al Claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri (Sol, 8), a les 20 h
FB: Festival Òpera amb Gràcia
@festivaloperaambgracia