El Bàsquet Claret ja tanca la plantilla amb l'objectiu de la salvació la temporada vinent

El sènior masculí de Copa Catalunya es reforça amb tres incorporacions externes i un jugador del segon equip

Esports

Escalfament previ al carrer, una imatge insòlita d'aquesta temporada
Escalfament previ al carrer, una imatge insòlita d'aquesta temporada | À.G.P.

Objectiu: assegurar la permanència al més aviat possible i després aconseguir reptes més ambiciosos. És el plantejament de l'equip sènior masculí del Bàsquet Claret de cara a la temporada vinent a Copa Catalunya. El conjunt que entrena Xavi Marín té tan clar el propòsit després del primer curs a la màxima competició del bàsquet català que després de quatre reforços ja dona per tancada la plantilla. 

"És una categoria exigent i hem d'aportar el millor de cadascú", diu el tècnic Xavi Marín

La primera incorporació ve de la base dels Llops. Es tracta d'Enric Gràcia, que aquesta temporada ha jugat a Segona Catalana amb el sènior B. El filial ha tancat la fase regular en primer lloc del grup 6A. Les incorporacions externes són Nico Hanheiser, provinent del filial del JAC Sants, de Primera Catalana, tot i que no ha jugat aquesta temporada; Marc Perepoch i Armack Karimi, del Bàsquet Ramon Llull, de Primera Catalana. Perepoch és un vell conegut de l'afició, ja que va jugar al Claret fins a la temporada 2019-2020, interrompuda pel coronavirus. 

El Claret mira així de compensar les quatre baixes al final d'aquesta temporada, dues de les quals a causa de lesions de llarga durada. Oriol Gebelli i Arnau Olivé es perdran el curs 2020-2021 per afectacions greus al tendó d'Aquiles. Les altres dues baixes són jugadors amb una trajectòria dilatada al Claret, amb els inicis a l'escola de bàsquet del club. Xavi Pueyo es retira com a jugador i Pau Álvarez deixa les pistes per realitzar una etapa dels estudis a l'estranger. 

El tècnic del sènior masculí del Bàsquet Claret, Xavier Marín, reconeix que aquesta temporada "la segona volta va ser clarament negativa", ja que l'equip no va aconseguir cap victòria. Tot i això, els Llops van començar amb bon peu la Copa Catalunya, que aquest curs s'ha jugat sota el paraigües de Campionat d'Espanya de Primera Divisió. "És una categoria exigent i hem d'aportar el millor de cadascú", apunta Marín de cara a la temporada vinent. El Claret també té en compte que la competició tornarà al seu format original, en comptes dels subgrups de sis equips d'enguany. Això comportarà que la lliga regular sigui més llarga i s'acusi més el desgast. 

Max Teixidó, or al Campionat d'Espanya amb la selecció catalana mini

El jugador del Bàsquet Claret, format des dels quatre anys al club, ha estat un dels integrants del conjunt que ha aconseguit el Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques de minibàsquet. Catalunya va vèncer aquest dimarts Andalusia a la final del torneig (52-103) i ha tancat la competició sense cap derrota.