C's i BCNxCanvi: no només Vallcarca

Bea reivindica Salmerón i Daura veu futur sense Valls

Política

Daura (esquerra) i Bea (centre), aquest dilluns a l'Ateneu Roig
Daura (esquerra) i Bea (centre), aquest dilluns a l'Ateneu Roig | Cedida

Es van presentar junts i ara són dos consellers únics de grups municipals diferents, Jordi Bea (C's) i Jordi Daura (BCNxCanvi), i dilluns van tancar la ronda de Passem Comptes de l'Ateneu Roig. Sense estalviar-se cap resposta, tots dos van coincidir en la "no fixació" però sí en l'especialitat de burxar l'equip de govern de BComú-PSC amb Vallcarca. "Hi ha veïns que han arribat per suplir els de tota la vida i aquests últims no han votat el carril bici, i tenim assentaments que no es veien des dels anys 60", va dir Bea. "Vallcarca és un deteriorament lent; és clamorós que no hi hagi ni la primera pedra de la Rambla Verda", va afegir Daura.

També els portaveus de Ciutadans i BCNxCanvi es van inclinar més a favor de bars i restaurants, malgrat l'ocupació extra que fan de l'espai públic: "almenys mentre seguim portant mascareta" (Bea), "els hem d'ajudar" (Daura).

Però la xerrada també va tenir moments per a redescobrir aspectes menys coneguts dels dos consellers: la reivindicació que Bea ha fet de Nicolás Salmerón, president de la Primera República, perquè es restitueixi el seu monument a Gràcia. "M'agrada com a polític intel·lectual", va dir. Daura va explicar orgullós que és portador de l'Àliga de Gràcia i que ho va fer per Sant Joan a la Virreina.

Més lacònics van estar quan a Ciutadans se li va preguntar per la sortida dels presos ("algun dia havien de sortir") o a BCNxCanvi pel futur sense Manuel Valls ("Al setembre serem d'àmbit autonòmic; tenim futur").