El degà dels exjugadors de l’Europa fa 100 anys

Joan Morral va jugar el partit inaugural del vell Sardenya l’1 de desembre del 1940 i va vestir la samarreta escapulada durant quatre temporades a la categoria regional

per Albert Benet

Esports

El davanter Joan Morral i Tarrés
El davanter Joan Morral i Tarrés | Cedida

L’1 de desembre del 1940, el CD Europa va inaugurar el camp del carrer Sardenya i va deixar enrere el calvari i el sofriment causat per la pèrdua del camp del carrer Providència. En l’onze escapulat que va jugar el primer partit oficial de lliga en el terreny nou hi va figurar un jove anomenat Joan Morral i Tarrés (Sarrià, 1921), que dimarts passat va fer 100 anys. A banda de ser l’únic exjugador d’aquella generació que encara és viu, possiblement, és el primer exeuropeista que arriba al centenari.

El davanter escapulat, possiblement, és el primer exeuropeista que arriba al centenari

Com molt bé va explicar fa un parell d’anys el periodista David Salinas (Sport), Morral va arribar a l’Europa la temporada 1940-41 cedit per l’Espanyol després d’haver jugar amb el FC Barcelona. Després de la guerra, el club gracienc lluitava per reeixir amb Franscisco Sugot a la presidència i l’exjugador llegendari Cándido Mauricio fent d’entrenador. Un acord amb la família Borés va fer possible que en pocs mesos s’arrangés un bosc de pins situat al capdamunt del carrer Sardenya, a pocs metres del camp antic. L’onze europeista que va saltar al camp aquell primer dia era format per: Casafont a la porteria; Aparici i Payà, en la defensa; Camps, Serracant i Guerrero, en la mitja i García, Morral, Ballester, Gonzalvo III i Solé, en la davantera. L’estrena va ser positiva per a  l’Europa, que va derrotar el líder, el Granollers, gràcies a un gol de Serracant.

Morral va jugar en dues temporades al vell Sardenya fins que va haver de marxar a Figueres per complir el servei militar. Acabada l’obligació castrense, va tornar a jugar a Gràcia un parell de temporades més (1945 a 1947). Aquest dissabte 3, el senyor Morral celebrarà el seu aniversari al seu domicili sarrianenc al costat de la seva família. Per molts anys!.