L'increment de les inspeccions irrita bars i restaurants, que no veuen tal pressió a altres barris

Els tècnics controlen taules afegides o elements de decoració no regulats

Societat

Terrasses plenes a la plaça del Sol
Terrasses plenes a la plaça del Sol | À.G.P.

Sancions per taules afegides no autoritzades a plaça del Sol i a Ramon y Cajal, per tenir plantes en una terrassa del carrer Encarnació, dues rondes d'inspecció en una setmana a Torrent de l'Olla... Els propietaris de bars i restaurants treuen foc pels queixals davant l'increment d'inspeccions que ha activat el Districte en els últims dies amb un zel professional que, al seu parer, no s'aplica en altres zones de la ciutat. "Hi ha espais de l'Eixample i de Sarrià-Sant Gervasi on percebem una situació de catxondeo", apunta de manera gràfica el president de l'Associació de Bars i Restaurants de Gràcia, Alberto Barros.

“La reunió amb el Districte d'ara fa 15 dies no ha servit de res", diu l'Associació

La irritació pel control estricte de terrasses i interiors de bars i restaurants arriba quan fa només 15 dies que l'entitat i el Districte es van reunir per analitzar les dades d'autoritzacions extraordinàries (un 53% de 319 peticions totals) i el compromís de certa laxitud a l'hora de plantejar mesures específiques per resoldre 88 peticions pendents, majoritàriament vinculades a carrers secundaris i façanes de carrers estrets.

En aquest impàs de resolució, Barros assegura que la reunió "no ha servit de res" i fins i tot creu que ha estat "contraproduent" a l'hora de demanar una mica de "màniga ampla". "No ens deixen ni respirar, no hi ha dia sense inspeccions; van a per nosaltres", ha conclòs.