Districte i Observatori contra l'Homofòbia preparen un acte contra les agressions de Gràcia

El ple de dimarts no inclourà cap declaració institucional, feta fa dos anys, però el regidor condemnarà els fets al seu informe

Política

Concentració contra les darreres agressions homòfobes, aquest dimarts a la plaça de la Vila
Concentració contra les darreres agressions homòfobes, aquest dimarts a la plaça de la Vila | A.B.

La continuïtat de nous casos d'agressions homòfobes a Gràcia, amb dos fets registrats la matinada de la revetlla de Sant Joan a Fontana i la nit de divendres a dissabte al Mirador de Joan Sales, al barri del Coll, ha posat en alerta no només l'operatiu conjunt diari de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana a vint punts calents del districte sinó també l'equip de govern de BComú i PSC a plaça de la Vila, que prepara per a la setmana que ve un acte de rebuig en coordinació amb l'Observatori contra l'Homofòbia.

Endavant aplega un centenar de persones a plaça de la Vila en la primera acció de rebuig

Ni aquesta és la primera vegada que hi ha una agressió homòfoba a Gràcia -sense anar més lluny el febrer de 2020 contra una parella que agafava un taxi al carrer Bonavista- ni és el primer cop que el Districte es mobilitza, ja que ara fa dos anys es va aprovar una declaració institucional. Però dimarts hi ha ple del districte, l'últim abans de vacances, i el regidor, Eloi Badia, inclourà una condemna explícita de les dues últimes agressions en el seu informe.

Els dos últims fets van succeir el primer el dia 23 a les quatre de la matinada quan una parella de nois va ser agredida per dues persones al carrer Gran a l'altura del metro de Fontana, i van acabar a l'hospital amb un diagnòstic de contusions. Només 48 hores després, el segon cas va passar quan una desena de persones van agredir un home al Mirador de Joan Sales, un dels punts de concentració de turistes amb vistes a tota la ciutat, i el van agredir mentre li proferien insults homòfobs, i fins i tot li van prendre la cartera. Els Mossos d'Esquadra mantenen les dues investigacions obertes -hi ha denúncia en els dos casos- però no hi volen establir ara per ara cap vincle.

A peu de carrer, en tot cas, els dos successos segueixen generant estupefacció sent Gràcia un dels districtes amb una situació més normalitzada a l'hora que cadascú expressi la seva condició sexual de la manera que vulgui. Dimarts un centenar de persones es van manifestar a la plaça de la Vila, convocades per Endavant, La Barraqueta i altres col·lectius de l'esquerra independentista.

Millora de les àrees de gossos i subvencions a entitats, al ple de dimarts

ERC presentarà una proposició per millorar l'estat de les àrees de gossos i Junts instarà a crear una línia de subvenció triennal per a entitats històriques. BCNxCanvi farà un prec per endarrerir les obres de pisos dotacionals de la carretera de Sant Cugat i C's, que s'estudiï ubicar el dipòsit pluvial a Lesseps.