La façana del Districte, a la recerca del dibuix original

La restauració es farà a la tardor amb una bastida que cobrirà la seu de plaça de la Vila quatre mesos

Política

Les dues fotografies antigues amb les pintures a la part alta de la façana
Les dues fotografies antigues amb les pintures a la part alta de la façana | Cedida

Després de l'impacte que va tenir en l'any del Bicentenari de la Festa Major el mural blau i frondós de la façana del Districte, la reforma pendent des del maig del 2018 sobre els esgrafiats i figures de pedra ja té licitació i data d'inici d'obres: la restauració es farà a la tardor, entre octubre i desembre, i explorarà la possibilitat de recuperar els dibuixos originals de l'edifici. 

La tramitació ha arrencat amb la licitació i el termini de presentació d'ofertes aquesta setmana i els treballs se centraran no només en la consolidació i la restitució dels elements de pedra com escuts, esgrafiats i relleus que han quedat semiamagats per l'erosió o capes de pintura uniformitzadora sinó sobretot en la recuperació dels dibuixos originals. 

Els plànols adjuntats a la documentació rememoren amb dues fotografies les pintures que tenia la seu de plaça de la Vila  a la part alta de la façana i a sobre de la porta central de la planta primera, i que ara tenen un color uniforme. La diagnosi dels tècnics argumenta la necessitat de l'obra per patologies que han fet perdre volum o morters que s'han afegit i que "resulten estèticament dissonants".