Actuacions de 27.000€ al pavelló Comellas per fer-lo més polivalent i millorar la seguretat

L'AEE Institut Montserrat convertirà la sala de reunions en un espai multiús i protegirà els fons de pista per evitar cops

Esports

La pista del pavelló Comellas, amb una de les parets de fons de fusta
La pista del pavelló Comellas, amb una de les parets de fons de fusta | À.G.P.

Bcuscant l'equilibri entre l'ús de clubs i centres educatius i la introducció d'altres esports més enllà del bàsquet, l'Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat ha superat el primer trimestre de gestió del pavelló Josep Comellas. Després d'agafar el relleu de la Fundació Marcet, el president de l'entitat, Ignasi Velasco, destaca un "canvi de dinàmica" a les instal·lacions del carrer Neptú. I avança un pla d'actuacions que començaran abans que s'acabi l'estiu, amb un pressupost de 27.000 euros pendent d'aprovació. Les intervencions passen per habilitar un sala de la planta intermitja que s'utilitza per reunions perquè sigui un espai polivalent. També es protegiran les parets de fusta del fons de pista amb un material encoixinat per amortir cops. A més, es crearan espais de magatzem de material per aconseguir més ordre i se substituiran els taulers de les dues cistelles principals. 

L'entitat, que organitza els campus d'estiu de voleibol i futbol sala a les pistes de la Creueta del Coll, també planifica els horaris de la temporada vinent. Una adjudicació d'hores que esperen entitats usuàries com Bàsquet Lluïsos, per organitzar els entrenaments. El president de Bàsquet Lluïsos, Rafa Nache, valora de la nova gestió que hi ha "més control, més comunicació i més seriositat", però rigidesa per no obrir el pavelló en dies festius. "Són més estrictes", destaca. 

Licitació per l'enllumenat de Comellas i Creueta. Els tres primers mesos d'Institut Montserrat al capdavant del pavelló Comellas ha coincidit amb la publicació de la licitació de les obres a l'enllumenat d'aquest equipament i el de la Creueta. La intervenció, que s'ha d'adjudicar a partir del 22 de juliol i té un pressupost de 233.538 euros, ha de millorar la il·luminació i incorporar sistemes d'estalvi d'energia. "És una actuació necessària", assenyala el president del CB Coll, Jaume de la Cruz, en referència a les pistes poliesportives.

Llum verda als consells rectors de l'Àliga, Nou Sardenya i Creueta. El ple d'aquest dimarts va aprovar per unanimitat la creació dels consells rectors dels camps municipals de l'Àliga i el Nou Sardenya i del poliesportiu de la Creueta del Coll, uns òrgans de control de la gestió d'aquests equipaments. 

Relació "cordial" amb el CB Coll, usuari preferent a la Creueta

L'entitat esportiva, que crearà fins a quatre equips més de bàsquet per la temporada vinent, admet que ha trobat amb l'AEE Institut Montserrat, gestor també d'aquest equipament, un "equilibri" en els horaris per fer servir les instal·lacions poliesportives. El CB Coll destaca la neteja del recinte i demana protegir el mur d'una de les pistes superiors.