Cope Gutiérrez, pianista d'Aute, se suma a la campanya per la placa a Rovira

El músic assegura que al cantautor li hagués agradat una escultura seva a la plaça

Societat

D'esquerra a dreta, Gutiérrez, Del Blanco i Rosales, al bar Casa Vall de la plaça Rovira
D'esquerra a dreta, Gutiérrez, Del Blanco i Rosales, al bar Casa Vall de la plaça Rovira | Cedida

La campanya de veïns i familiars de Luis Eduardo Aute per col·locar una placa al cantautor a la plaça Rovira, lloc on hi va dedicar una cançó i a tocar d'on va viure ell mateix i la branca paterna de la família, va sumar divendres passat un nou suport significatiu amb la visita de Cope Gutiérrez, pianista habitual d'Aute, que va visitar la plaça Rovira endut per la curiositat de trepitjar el lloc que va ser tan important pel seu company d'escenari. Acompanyat per Carlos Rosales, president de l’AVV Plaça Rovira i Anna del Blanco, impulsora de la plataforma cívica #auteplacarovira, Gutiérrez ja havia comentat en la iniciativa a peticiones.net que la plaça Rovira era un lloc "molt estimat per Eduardo, artista contínuament connectat amb l'energia de la seva infància". "Recordo que sempre que veníem a la terra paterna em trucava dient 'Prepara't Somnis [de la plaça Rovira] que aquesta nit la tocarem”, apuntava. 

El pianista coneix molt bé el vincle d’Aute amb Barcelona perque li va dirigir el concert homenatge Ànims Animal al 2019 al Fòrum. Cope tenia il·lusió per tastar "les orxates d’en Vall", com diu la cançó, però ja no en fan. Cope va recordar que Aute, a més de cantautor, poeta, cineasta i pintor, també era escultor, i va dir que segur que el que més li podria agradar és que a la plaça Rovira hi hagués una obra escultòrica seva.

Cope va recalcar que “Eduardo sempre duia el seu  nen interior de la mà” per emfasitzar la importància i significació que la cançó Somnis i la infantesa representa dins del seu llegat. De moment, tant l’AVV Plaça Rovira com la plataforma cívica estan immersos en les gestions per assolir la placa i gestionant la incertesa de la celebració del Primer Concert d’Homenatge a Aute a la Plaça Rovira per Festa Major.