Un espai per fer comunitat

Nou projecte cooperatiu Yogalegre, el relleu de 'Yoga con Gracia'

Societat

L'equip del projecte Yoga Alegre, en marxa des del passat març
L'equip del projecte Yoga Alegre, en marxa des del passat març | Cedida

La pràctica del ioga s'ha estès arreu els darrers anys i l'oferta, arran de la pandèmia, també ha conquerit l'espai virtual. Precisament, una de les associacions amb més recorregut de la Vila, Yoga con Gracia, va tancar l'estudi que tenia a Alegre de Dalt per centrar-se en l'activitat online a causa de la crisi sanitària. Però més endavant un grup de professors i alumnes del centre va decidir prendre el relleu i construir un nou projecte, Yogalegre, una cooperativa que pretén seguir oferint un espai obert al barri, proper i familiar.

"Som conscients que les arrencades no són fàcils però estem molt il·lusionades i tenim moltes ganes de fer créixer aquest projecte que busca, sobretot, fer accessible la pràctica del ioga i també fer-lo arribar a diferents col·lectius, com ara les escoles o la gent gran", explica Maria Mateu, una de les sòcies fundadores. El centre ofereix classes de ioga Hatha, Hatha Vinyasa, Hatha Raja o Jivamukti, i tenen una classe a la setmana de Ioga solidari (una mena de taquilla inversa), una fórmula que serveix perquè més gent tingui accés a aquesta pràctica física i mental. El pla dels seus responsables és, a partir de setembre, "sortir de l'estudi" seguint l'objectiu de "crear comunitat". "Volem oferir classes per a escoles o a centres de dia perquè és la millor manera d'arribar a d'altres públics i trencar alguns dels estereotips del ioga", afegeix Mateu.

Per reforçar aquesta idea de l'accés, asseguren que han adoptat preus assequibles i flexibles amb diferents modalitats. La filosofia del projecte és clara: "Som una cooperativa de ioga que vol fer barri".