Juguem a les Places i el Taller d'Història impulsen un joc sobre memòria del refugi de Diamant

L'entitat que gestiona les activitats a la plaça, Buttonmaker, estrenarà la proposta nova al setembre, juntament amb un 'Qui és qui' amb famílies, veïns i botiguers de la plaça

Societat

El programa Juguem a les Places, a la plaça del Diamant
El programa Juguem a les Places, a la plaça del Diamant | Cedida

Més de 200 nens i nenes ja han passat des del juny per la plaça del Diamant, que juntament amb la del Sol, ofereix un any més el programa Juguem a les Places, però que de cara a la reentré del setembre prepara moltes novetats, la més destacada de les quals és un joc sobre memòria històrica al voltant de la guerra civil, que va obligar a la població a autoorganitzar-se per construir refugis com els de la plaça del Diamant. "Serà un joc on a l'estil War Games, on davant dels atacs de l'aviació italiana, els jugadors hauran de construir un refugi, hauran de saber quins avions ataquen o hauran de comunicar-se amb la bateria antiaèria d'Horta per notificar els atacs", explica Enric Albadalejo, director de Buttonmaker, entitat que gestiona el programa Juguem a les Places a Diamant. 

La iniciativa s'ha tirat endavant després de les primeres converses amb el president del Taller d'Història de Gràcia, Josep Maria Contel. "Aprofundim en la memòria històrica del barri, aquesta és la voluntat", afegeix Albadalejo. 

Seguint la premissa que les activitats lúdiques són activitats culturals que transmeten l'essència del lloc on es fan, el programa Juguem a les Places de la plaça del Diamant també està dinamitzant de cara al setembre un altre joc, un Qui és qui, que ja ha recopilat una quarentena de cares de famílies participants, veïns de la plaça i botiguers. 

L'èxit de la pesca de plàstic

Aquest divendres es tanca el programa Juguem a les Places fins al setembre amb èxits com el clàssic futbol botons però també el de la pesca de plàstic per salvar els peixos. Enguany s'han extremat les mesures Covid amb espais més diferenciats. No s'ha registrat ni un cas positiu ni entre els monitors ni entre els participants.